avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... politist accident trecere pietoni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

politist accident trecere pietoni

un ofiter de politie judiciar a accidentat un pieton pe trecere...a fost condamnat la 2 ani cu suspendarea conditionata....poate fi destituit din politie?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:35, 28 Ianuarie 2011
nu
Fiind vorba despre o sanctiune cu suspendarea executarii pedepsei,conf.art.69 din Legea nr.360/2002,politistului respectiv nu i se desface contractul de munca.
Mai jos,aveti prevederile legale :

ART. 69

(1) Încetarea raporturilor de serviciu ale poliţistului se dispune în mod corespunzător de către persoanele care, potrivit art. 15, au competenţa de acordare a gradelor profesionale şi are loc:

a) la împlinirea vârstei şi a vechimii în serviciu, necesare pensiei de serviciu;

b) la pierderea capacităţii de muncă, în condiţiile legii;

c) la împlinirea limitei de vârstă în grad profesional;

d) la cerere;

e) la numirea într-o altă funcţie publică;

f) prin demisie;

g) la destituirea din poliţie;

h) la acordarea calificativului nesatisfăcător, de două ori;

i) când este condamnat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, cu excepţia cazurilor în care s-a dispus suspendarea executării pedepsei închisorii sau amenzii penale pentru infracţiuni săvârşite din culpă, pe baza aprobării persoanelor care au acordat gradele profesionale prevăzute la art. 15;j) când, în urma reorganizării activităţii Ministerului Administraţiei şi Internelor sau a unei unităţi de poliţie ori a reducerii unor posturi de natura celui ocupat de poliţistul respectiv, nu sunt posibilităţi pentru ca acesta să fie încadrat într-o funcţie similară în aceeaşi unitate sau în alte unităţi;

k) când nu promovează examenul de definitivare prevăzut la art. 21 alin. (5);

l) când s-a stabilit că a fost încadrat în mod fraudulos în poliţie, chiar dacă această situaţie a fost depistată ulterior;

m) în situaţia nedefinitivării de către agenţii de poliţie a studiilor prevăzute la art. 73 alin. (8).

(2) Raporturile de serviciu ale poliţistului nu pot înceta prin demisie la instituirea stării de urgenţă sau a stării de asediu ori în caz de mobilizare şi de război.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia daninha daninha Buna, ma numesc Alexandra, si am o prietena care lucreaza in cadrul Ministerul Internelor si Reformei Administrative. A vrut sa se mute prin transfer la o alta ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca anca_zse anca_zse Un politist condamnat definitiv pentru ucidere din culpa mai poate fi angajat in continuare in cadrul MAI? Nu i se desface contractul de munca? (vezi toată discuția)
Încetare raport de serviciu raducris77 raducris77 Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea situatie cu rugamintea de a-mi comunica opiniile dvs.: Conform deciziei Deciziei Inaltei Curti de Casatie si ... (vezi toată discuția)