Antecedentele penale sunt considerate doar faptele trecute in cazier, si pt. care inca nu a intervenit reabilitarea?
Ex: Pt. a putea fi magistrat, trebuie sa respectati si urmatoarea conditie:
14/c : nu are antecedente penale sau cazier fiscal;
Daca cineva, a fost prins la furat de gaini la 18 ani, poate deveni procuror la 25, intrucat a intervenit reabilitarea si acuma are cazierul curat?! Intreb pt. ca deseori legea zice "fara antecedente penale" nu "fara cazier"/"cu cazierul curat",etc.
Buna ziua. Nu am gasit un topic unde as putea adresa aceasta intrebare. Antecedente penale am avut daca am primit o scrisoare in care scria urmatoarele "neinceperea urmaririi penale"? Multumesc.
Daca o sa va scoateti cazierul nu o sa apara, totusi daca o sa va orientati catre anumite meserii care presupun o conduita ireprosabila in societate de pilda, judecator, procuror ,politist, posibil sa aveti probleme, nu stiu care este scopul intrebarii, doar am presupus.
Furt din magazin
Firsteman
buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)