avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce inseamna \"antecedente penale\"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce inseamna "antecedente penale"

Antecedentele penale sunt considerate doar faptele trecute in cazier, si pt. care inca nu a intervenit reabilitarea?

Ex: Pt. a putea fi magistrat, trebuie sa respectati si urmatoarea conditie:

14/c : nu are antecedente penale sau cazier fiscal;

Daca cineva, a fost prins la furat de gaini la 18 ani, poate deveni procuror la 25, intrucat a intervenit reabilitarea si acuma are cazierul curat?! Intreb pt. ca deseori legea zice "fara antecedente penale" nu "fara cazier"/"cu cazierul curat",etc.

Cel mai recent răspuns: Arpi93 , utilizator 15:26, 20 Septembrie 2013
1. da !
2. da, din pacate la noi se poate !
Buna ziua. Nu am gasit un topic unde as putea adresa aceasta intrebare. Antecedente penale am avut daca am primit o scrisoare in care scria urmatoarele "neinceperea urmaririi penale"? Multumesc.
Daca o sa va scoateti cazierul nu o sa apara, totusi daca o sa va orientati catre anumite meserii care presupun o conduita ireprosabila in societate de pilda, judecator, procuror ,politist, posibil sa aveti probleme, nu stiu care este scopul intrebarii, doar am presupus.
Multumesc.
Daca imi permiteti as putea sa va trimit un mesaj privat in care sa va spun exact detaiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin Firsteman Firsteman buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa ContSters146145 ContSters146145 Anul trecut am fost scos de sub urmarirea penala pentru infractiunea de ameninatare si mi s-a aplicat o amenda administrativa de 300 lei. Vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept , admitere in magistratura danutzlucy@yahoo.com danutzlucy@yahoo.com As vrea sa stiu daca o condamnare de sase luni cu suspendare cu o perioada de proba de doi ani si sase luni pentru o infractiune economica, primita in urma cu ... (vezi toată discuția)