avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi Autor fotografii
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi Autor fotografii

Buna ziua,
Am o mica nelamurire, de cateva luni am incercat prin prieteni, internet sa gasesc fotografii mai vechi cu orasul meu natal, fiind unul din orasele care are la baza istoria cavalerilor teutoni, este un oras mic in apropierea Brasovului, am gasit si mi s-a trimis multe fotografii cred ca am in jur de 200, le-am urcat pe un site si le-am facut publice, fara a cere vreun ban doar din dorinta de a le imparti cu toata lumea din orasul meu... dupa cateva saptamani cineva din forumul german m-a atentionat ca imi voi pune toate comunitatea germana in cap, pentru ca fotografiile respective cica sunt de-a lungul timpului protejate/pastrate de comunitatea germana. Din punctul meu de vedere poate ca are o oarecare dreptate insa sunt fotografii pe care nu le-a vazut nimeni pana azi si se tin acolo undeva, sunt primite din multe surse si nu am nici cum sa aflu a cui si din ce colectii sunt, pentru a le cere voie sa le public. Cum pot verifica daca aceastea sunt inregistrate undeva sau ce ma sfatuiti in cazul asta ?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 13:06, 2 Februarie 2011
Cand au fost realizate respectivele fotografii? Protectia dureaza in principiu 70 de ani de la moartea autorului.
Contactati comunitatea respectiva/forumul implicat si solicitati informatii/dovezi.
Eventual incercati o conciliere a incidentului, poate persoana care a reclamat acest drept, are dreptate.

Este dificil insa...incercati sa aflati sursa fiecarei fotografii si in subsolul acesteia ar fi bine sa precizati provenienta sau...data cand aceasta fotografie a fost facuta (de exemplu </> 70 ani, autor cunoscut/necunoscut).

Ce inseamna faptul ca aceste fotografii, se tin acolo, undeva?Oare nu este dreptul "detinatorilor" de a hotari cu privire la aceste fotografii?Inteleg ca in realitate cunoasteti sursa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere (udare) satii verzi dintre blocuri SebastianB SebastianB Buna ziua, Sunt foarte nou pe acest forum. M-am inscris deoarece ma lovesc de o situatie cel putin anormala. iata despre ce este vorba. Desi pe toate ... (vezi toată discuția)
Fuga de politie savumihai savumihai in seara asta mergeam cu o viteza mult peste limita, iar in fata mea pe contrasens cu fata spre mine era un logan mcv, probabil cu radar. Politistul a iesit ... (vezi toată discuția)
Depasirea vitezei la intrarea in localitate Consilier Juridic Consilier Juridic Buna ziua tuturor! Despre plangerea contraventionala s-a discutat mult, despre radarele mobile la fel sau contestarea PV in instanta dar haideti sa vedem un ... (vezi toată discuția)