avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acord retinere din salariu/comision
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acord retinere din salariu/comision

Este corect ca, printr-un contract de prestari servicii intre angajator si angajat/colaborator, sa se prevada ca salariatul/colaboratorul este de acord ca, contravaloarea facturii lunare de abonament sa fie retinuta direct din salariu/comision?
In fapt, angajatorul furnizeaza servicii catre angajatul beneficiar si in loc ca acest sa plateasca in numerar sau in alt mod, se doreste ca din salariu sa fie retinuta contravaloarea facturii lunare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 19 Octombrie 2011
Si daca dai scris ca vei ca o parte din restul lunar de plata sa iti fie virat in contul unui impozit datorat la primarie si pe care nu il poti acoperi printr-o singura plata, sau ca vrei ca o parte din restul de plata sa iti fie virat in contul unui beneficiar specificat de tine, sau daca ti se retine CAR-ul etc....nu se poate? Unde este hotararea judecatoreasca irevocabila? Nu poate efectua retinere din salariu angajatorul la rata CAR fara o hotarare irevocabila? Nu poate onora o poprire fara hotarare irevocabla? Nu inteleg exact natura spuselor dumneavoastra. Lamuriti-ne va rugam...
Cred ca este destul de clar scris ....
Art. 164 C.mun. prevede :
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
....
Din continutul acestui text reiese ca nicio poprire pe salariu nu se poate efectua daca nu exista o hotarare judecatoreasca irevocabila.
Dumneavoastra asimilati contravaloarea unui abonament cu o dauna?
@ giv
Dumneavoastra nu va este foarte clar care este relatia dintre parti in cazul unui contract de munca.

Nici un angajator nu va vira salariul de munca decat in contul bancar al carui titular este angajatul. Nu reusesc sa-mi explic unde ati vazut practica asta dumneavoastra, de-a vira parti din salariu in diferite conturi ale altori beneficiari pe care i-ar indica salariatul (primarie, rude, etc). Altmiteri daca salariile nu se vireaza pe card, angajatul merge la casierie sa-si ridice salariul.

Banii (salariul) pe care ii primeste un angajat sunt strict pentru munca depusa.
Nici o retinere nu poate fi operata - cum ati sugera dvs prin invoiala partilor, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege.

Abonamentul de care pomeniti dumneavoastra este forma pe care o imbraca un serviciu prestat de catre prestator unui beneficiar, si nu are nici o legatura cu contractul de munca si legislatia muncii. Se incheie contract de prestari servicii (sau macar un ToS, depinde de servicii) intre parti si se achita serviciul in conformitate cu si la termenul stabilit in contractul de prestari servicii. Se factureaza de catre prestator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
crimson, utilizator
giv a scris:

Dumneavoastra asimilati contravaloarea unui abonament cu o dauna?

Este cumva scris in mesajele postate asa ceva ? ... eu v-am spus cum este legal .. dvs faceti ce doriti , este decizia dvs.

Alte discuții în legătură

Inventar, decizie de imputare Tania  D Tania D suntem o firma de retail si in urma cu putin timp am facut un inventar in urma caruia s-a constat un minus, intrebarea este cum se poate face imputarea acelui ... (vezi toată discuția)
Despre legea gestionarului unombun unombun sunt in urmatoarea situatie:lucrez intr-un magazin de retail,angajat ca lucrator comercial \\\"asistent-vanzari gestionar\\\" (gestiune colectiva);problema ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului cu motivare emitere factura neachitata inca lltc82 lltc82 Buna ziua. Am o rugaminte la dvs. sa-mi spuneti daca se poate ce trebuie facut in situatia pe care o voi descrie mai jos (mentionez ca nu posed cunostinte ... (vezi toată discuția)