avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare Part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare Part-time

Buna, lucrez intr-o multinationala la un program de 6 h/zi.
In aceasta companie persoanele care lucreaza in zilele de sambata primesc 2 zile libere in timpul saptamanii. De curand mi s-a spus ca aceasta procedura se aplica doar celor care lucreaza norma intreaga (8 h).
E normal ca eu, la 6 h sa primesc doar o zi libera (si 2 ore suplimentare raman)?

*Mentionez ca sambata se lucreaza program full time (chair si cei de la part-time)

Va multumesc pentru timpul acordat, o zi frumoasa :)
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
ContSters189556, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 28 Ianuarie 2011
Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afară elementelor prevăzute pentru salariaţii angajaţi cu norma întreagă durata normală a timpului de muncă, următoarele: durata muncii şi repartizarea programului de lucru, condiţiile în care se poate modifica programul de lucru, interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.

Prin urmare, angajati care au c.i.m. cu timp partial nu pot efectua ore suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii angelica36 angelica36 buna ziua daca am un agajat la opt ore dar care in timpul saptamani lucreaza 6ore poate sa recupereze acele ore sambata sau trebuie platite ca ore ... (vezi toată discuția)
C.m. partial ore de sambata si duminica dana_coman dana_coman Am contracte individuale cu timp partial de 2 ore/zi, acord spor de week-end 5%, daca lucreaza sambata si duminica platesc normal 2 ore fara sa dau liber ... (vezi toată discuția)
2 sambete lucratoare pe luna crystyna04 crystyna04 Are dreptul seful meu sa ma puna sa lucrez inca 2 sambete a cate 7 h,avand in vedere ca lucrez 8 h/zi,40 h/sapt ?Dansul spune ca \"toata lumea lucreaza ... (vezi toată discuția)