avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

buna ziua

daca am un agajat la opt ore dar care in timpul saptamani lucreaza 6ore poate sa recupereze acele ore sambata sau trebuie platite ca ore suplimentare "ce spune legea"?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:31, 28 Noiembrie 2012
Orele lucrate in timpul repausului saptamanal nu sunt ore suplimentare.
Daca il chemati la lucru sambata trebuie sa ii acordati repausul saptamanal in alte zile stabilite prin CCM sau RI si sa ii platiti un spor la salariu.
Salariatii cu c.i.m. cu timp partial nu pot efectua ore suplimentare ... vedeti art.105 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
@freeelis

Nu cred ca se specifica ca acest c.i.m este cu timp partial... Cred ca angajatorul vrea sa-l cheme sambata ca sa recupereze cele 2 ore/zi pe care nu le lucreaza in timpul saptamanii.
Ceea ce se vrea nu se poate decat daca asa ceva prevazut in c.i.m...
multumesc pt raspuns
atunci cum ar trebui sa trec in cim
ca lucreaza 6 ore de luni-vineri iar sambata 5 ore este corect sau trebuie sa trec obligatoriu 8 ore.....?

Alte discuții în legătură

Codul muncii eugarizan eugarizan Este prevazut in codul muncii faptul ca daca un angajat cu c.i.m. de 8 ore si lucreaza sambata , are dreptul la 2 zile libere ? sa fim intelesi ,nu ... (vezi toată discuția)
Sistem turnus CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Buna ziua, La contractele individuale de munca, in sistem turnus - salariatul lucreaza de exemplu, azi 12 ore, maine este liber si mai intra abia a 3a zi, ... (vezi toată discuția)
Durata normala a timpului de lucru coraliana coraliana O soc. are salariati care din motive bine intemeiate(asigura paza si ordinea publica) efectueaza mai mult de 8 ore/zi, dar numar total din luna este cel al ... (vezi toată discuția)