avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Tergiversare despagubire dauna casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Tergiversare despagubire dauna casco

Am avut o dauna si am incercat sa-mi repar masina pe polita casco.
Cu toate ca masina este asigurata la suma de 3100 euro iar devizul emis de service(cu care asiguratorul are decontare directa) este mai mare decat suma asigurata ei mi-au facut o oferta de despagubire in valoare de aproximativ 1600 euro cu mentiunea ca nu este necesar sa le prezint documente de reparatie.
N-am reusit sa scot de la ei in baza carui articol mi-au facut aceasta oferta(daca poate cineva sa-mi explice!!!), drept pentru care le-am facut reclamatie la ASF si OPC.
Mai e cineva in aceasta situatie? Ce ar trebui sa mai fac ca sa respecte contractul si sa-mi repare masina sau sa ma despagubeasca in conditii de dauna totala?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 06:31, 27 Septembrie 2014
Nu trebuie decat sa cititi (macar acum) conditiile de asigurare atasate politei, care explica modul de calcul al daunei totale, in varianta reparatiei sau in varianta regie proprie (banii fara factura inaintea efectuarii reparatiei).Consider totusi ca aceasta suma de cca 50% din SA imi pare cam exagerat de mica!
La OPC ati reclamat inutil, veti fi indrumat catre ASF-CSA.
La ASF, ar fi trebuit sa reclamati nerespectarea contractului (politei) exact articolul privind modul de despagubire, pe care se vede ca nu-l cunoasteti!
In situatia data, raspunsul va fi ca ASF a solicitat un raspuns de la asigurator si acesta a raspuns ca a procedat conform "Conditiilor de asigurare"(plata in regie proprie)
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2014
nucu$, utilizator
Am citit conditiile de asigurare si nicaieri nu precizeaza ca asiguratorul ma poate obliga sa repar masina in regie proprie. Eu am dus masina intr-un service cu care au decontare directa tocmai pentru a evita dicutiile de acest gen. Cat despre dauna totala e foarte simplu:" Daună totală: furtul autovehiculului asigurat sau avarierea acestuia astfel încât
costul estimat al reparatiei (inclusiv transportul epavei) depăseste suma
asigurată sau reparatia nu mai este economică"; deci situatia mea se incadreaza la dauna totala.
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
mitrutpaul, utilizator
Ca este dauna totala este cert:
"avarierea acestuia astfel încât
costul estimat al reparatiei (inclusiv transportul epavei) depăseste suma
asigurată sau reparatia nu mai este economică";

Si in continuare cum scrie ca se plateste dauna totala? SA minus ce?(fransiza, valoare piese reutilizabile <epava>, procentul maxim care reprezinta reparatie economica, etc)
Presupun ca 75% din Suma Asigurata reprezinta limita pentru reparatia economica.
Evaluarea epavei plus cei 1600E ar putea fi egala cu SA.
Reparatia in regie proprie nu se acorda decat la solicitarea expresa a asiguratului, si este consemnata in cererea de despagubire.
Solicitati asiguratorului un raspuns in scris si motivat privind respingerea partiala a devizului reparatorului, dupa ce depuneti cererea de despagubire cu valoarea totala a devizului.
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
nucu$, utilizator
Este adevarat ca din SA se scad: fransiza, prime datorate, epava, iar pragul de reparatie este 75% dar toate aceste in caz de dauna totala. Insa, ei sustin sus si tare ca nu este dauna totala(chiar am intrebat de mai multe ori de ce nu e considerata dauna totala dar nu am primit un raspuns).
Atunci sa plateasca reparatia, conform contract cu reparatorul agreat.Nu are logica o oferta de suma pe care nu ati solicitat-o.Folositi inscrisuri/e-mailuri si nu va mai rezumati la vorbe/intrebari.Daca se depaseste 75%, automat este dauna totala conform conditiilor asumate si raspund civil pentru incalcarea contractului.
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata dauna totala Helfer Helfer Buna ziua. De curand am avut un accident cu autovehicolul care este cumparat cu credit de la o banca. Am asigurare Casco iar masina este asigurata la suma de ... (vezi toată discuția)
Evaluare epava - dauna totala b2anka b2anka Buna seara Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema: am o masina (an 2001) asigurata Casco la valoarea de 8674 lei. Ca urmare a unui ... (vezi toată discuția)
Deviz dauna asigurator tgmm11 tgmm11 As vrea sa stiu, va rog, daca pot avea acces la devizul dupa care asiguratorul a evaluat cuantumul pagubei.Mi s.a pus la dispozitie doar nota de constatare. (vezi toată discuția)