avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecinul mi-a taiat gazul si imi incarca dreptul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecinul mi-a taiat gazul si imi incarca dreptul de servitute stipulat in acte;help!!

am cumparat acum doi ani o propietate.Ca sa am acces la ea mi s-a dat un drept de servitute pietonala si auto(asa scrie in contract vanzare) de acelasi propietar printr-un alt teren.Fostul propietar a vandut si ultima bucata de pamant acum circa un an.Actualul vecin mi-a intrerupt gazul de inainte de contor,pe motiv ca este al lui,blocand robinetul si rupandu-l pe pozitia inchis,spunand ca face ceva pe servitutea mea!
saptamana trecuta am primit aviz favorabil sa ma bransez la reteaua de apa nou infiintata,iar cand m-am apucat de facut santul de aductiune,am fost brutalizat si injurat de acesta,nedandu-mi voie sa finalizez bransamentul ,motivand ca pe pamantul lui nu va trece teava de apa potabila spre casa mea,chiar daca am drept de servitute in contract de vanzare-cumparare.
oare ce urmeaza?E posibil ca acest individ sa imi conteste contractul de vanzare-cumparare?E posibil sa imi fie blocata si calea de acces?O alta servitute nu mai e posibila,decat cu elicopterul.
nu vreau sa fac rau nimanui,dar vreau sa fiu lasat in pace!!!
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 19:26, 29 Ianuarie 2011
Nu are calitate sa va conteste contractul. Daca a-ti cumparat un imobil cu servitute de trecere, aceasta ar trebuie sa fie specificata si in actele cadastrale.
In privinta gazului face-ti o reclamatie la societatea de furnizare si spuneti ca este o defectiune. Poate vin ei si-i dau drumul.
Puteti sa va adresati Parchetului cu o plangere impotriva lui, pentru toate cele care vi le face. Atentie, trebuie sa puteti proba cele afirmate cu martori si iinscrisuri.
Mai puteti actiona si pe cale civila solicitand ca instanta sa-l oblige sa va permita executarea lucrarilor si sa nu va mai impiedice folosinta servitutii.
Orice modificari la reteaua de gaze constituie infractiune. chemati o echipa sub motiv ca e pericol de explozie si ei vor constata.( eventual fiti "dragut" cu ei inainte sa fie vecinul) .Servitutea instituita pe un teren (sper ca e inscrisa in CF) se preia de noul proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa ingrop teava de apa pe servitutea auto si pietonala? ioana1234 ioana1234 viitoarea teava de apa si canal va trece pe servitutea auto si pietonala(asa e trecut in contractul meu de vanzare cumparare)a unui individ care spune ca imi ... (vezi toată discuția)
Constituire proces civil ,pentu servitute stipulata in contactul de vanzare -cumparare romeo1234 romeo1234 Buna ziua,anul trecut in februarie am cumparat o propietate .Accesul pe propietate se face pe un teren servitute,dat de propietar.Dupa sase luni propietarul a ... (vezi toată discuția)
Utilitati pe drum servitute eluck eluck In urma cu 3 ani am cumparat un teren ptr casa si cota parte din drumul de acces la el (sunt in total 40 de proprietari care la randul lor au cumparat cate un ... (vezi toată discuția)