avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei conform OUG nr. 4/2005
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei conform OUG nr. 4/2005

Am pe tatal meu care doreste sa stie cum poate sa recupereze o suma destul de mare care ar rezulta din recalcularea pensiei pe ultimii 10 ani. Cine se ocupa de aceasta recalculare DECIZIA NR.4 OUG/2005.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:52, 29 Ianuarie 2011
irina.grosuleac a scris:
Am pe tatal meu care doreste sa stie cum poate sa recupereze o suma destul de mare care ar rezulta din recalcularea pensiei pe ultimii 10 ani.

Tatal dvs. nu poate sa recupereze drepturi de pensie pe 10 ani in urma. Termenul de prescriptie in domeniu este cel general, de 3 ani.

irina.grosuleac a scris:
Cine se ocupa de aceasta recalculare DECIZIA NR.4 OUG/2005.

S-au ocupat casele de pensii, dar procedura de recalculare s-a incheiat iar OUG nr. 4/2005 a fost abrogata prin Legea nr. 263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugarea sporurilor nevalorificate la data pensionarii si a sporurilor din adeverinte depuse ulterior la casa de pensii Lupu C Lupu C Buna ziua, Tatal meu este pensionar din 1994, pensie pertru limita de varsta (cod pensie V10), stagiu de cotizare 44 ani, 3 luni,17 zile. Anul acesta, in ... (vezi toată discuția)
Oug nr.4/2005 Pravat Vasile Pravat Vasile Acessta ordonanta oug nr.4/2005 prin care se arata ca : cei care au lucrat in societati mixte vor beneficia de 20% in plus la calculul pensiei, mai este in ... (vezi toată discuția)
Diminuarea pensiei datorita recalcularii komisarul komisarul Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti cu o problema destul de cidata pentru mine. Ma numesc Vintila Nina si sunt curator pentru tatal meu Bucur Ion internat ... (vezi toată discuția)