avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inventarul de mana sau pe calculator?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inventarul de mana sau pe calculator?

Exista stipulat in vreo lege ca inventarul trebuie scris de mana?Eu am evidenta pe calculator si am scos la imprimanta inventarul,e mult mai usor si arata mai bine(descifrabil)decat daca l-as scrie de mana si merge clar mult mai repede la calculat..Una dintre motivele pentru care s-au dat amenzi este ca nu e scris inventarul de mana,de aceea intreb.
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 22:30, 30 Ianuarie 2011
puteti utliza inventarul si cu mijloace informatice cu respectarea formatului formularelor prevazute pentru inventariere , studiati Ordin nr. 3512/2008 privind documentele financiar-contabile
peste tot se cer liste de inventariere "de mana"...

marfa trebuie "numarata", "cantarita", "masurata" efectiv, pe teren... probabil ca se bazeaza pe:


Lista de inventariere pentru gestiuni global-valorice

Formular tipizat fara regim special.

(Cod 14-3-12/a)

Format A4, tiparit pe ambele fete, in blocuri a 75 de file.

...
Se intocmeste in trei exemplare la locurile de depozitare, in situatiile prevazute de dispozitiile legale, din care un exemplar de gestionar, iar doua exemplare de catre un membru al comisiei de inventariere, pe gestiuni si conturi de materiale, marfuri si ambalaje si se semneaza de membrii comisiei de inventariere, de gestionar si contabilul care tine evidenta gestiunii. In cazul predarii-primirii gestiunii, listele de inventariere se intocmesc in cinci exemplare din care un exemplar de gestionarul predator, un exemplar de gestionarul care primeste gestiunea, iar trei exemplare de catre un membru al comisiei de inventariere.

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
ContSters123067, utilizator
La mine e numai de numarat,totul e preambalat,nu am de cantarit sau de masurat din fericire.Tinand cont de faptul ca eu am cam zilnic,la orice ora inventarul ca sa zic asa,pentru ca modul in care tin evidenta nu ma lasa sa gresesc,adica fiece intrare apare pe stoc exact cand intra marfa iar fiecare iesire este trecuta tot acolo,e foarte simplu.Dar ca sa scriu de mana totul e o nebunie.Am facut in excel un fel de stoc unde se trec zilnic intrarile si iesirile,si valoric si pe titluri de produs,o sa -l mai cosmetizez un pic sa arate ca un tipizat.Nu-mi ia mai mult de cateva ore sa numar totul,unul sta la calculator si altul numara,merge relativ repede.Dar cu scrisul de mana imi pare pierdere de timp,dar daca-i musai,asta e.
frezii a scris:

Am facut in excel un fel de stoc unde se trec zilnic intrarile si iesirile,si valoric si pe titluri de produs,o sa -l mai cosmetizez un pic sa arate ca un tipizat.Nu-mi ia mai mult de cateva ore sa numar totul,unul sta la calculator si altul numara,merge relativ repede.


daca e asa, eu as "risca" si n-as mai face nimic "de mana". e in regula, orice ar zice "organele". sau sa arate ele, "organele", neregula.
B-)
Ordin nr. 2861 din 09/10/2009

34. - ( 1) Completarea listelor de inventariere se efectuează fie folosind sistemul informatic de prelucrare automată a datelor, fie prin înscrierea elementelor de active identificate, fără spaţii libere şi fără ştersături, conform procedurilor interne aprobate.
Listele de inventariere utilizate sunt cele prezentate ca model în anexa nr. 3 la Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 3.512/2008 privind documentele financiar-contabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare... daniotil daniotil La o societate cooperativa de consum, facandu-se inventarul la o gestiune a unui depozit en-gros in anul 2008 s-a constatat o lipsa in gestiune de 150 000 000 ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Model proces verbal inventariere jacquelline jacquelline Va rog sa ma ajutati cu un model de proces verbal de inventariere anuala, pentru stocurile de materii prime cu minusuri la inventar (vezi toată discuția)