Buna ziua.In urma cu foarte mult timp l-am dat in judecata pe fostul sot pt marirea pensiei de intretinere.Tribunalul a dat o hotarare prin care il obliga la plata sumei de 600 roni lunar,dar nu am primit absolut nimic.Am inaintat dosarul pe motivul ca nu mia trimis nici un ban. Acest dosar se afla acum pe rol ca dosar penal,de aproximativ 5 luni.Vreau sa precizez ca fostul sot este stabilit in strainatate,incadrat in munca cu acte in regula.La una dintre infatisari sa prezentat,dar de atunci se pare ca este de negasit.De cand sa inceput judecata penala,mi se spune ca este lipsa de procedura,a fost citat si la I.N.A.P ,va rog mult sa ma invatati ce sa mai fac.Am incercat sa iau legatura cu el,dar nu il intereseaza.Sant 2,5ani de cand nu a trimis un leu copilului.Va multumesc foarte mult si astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri,dar avocata ce ma reprezinta zice ca nu se poate judeca in lipsa,ca trebuie sa asteptam confirmarea de primire.
aly_ioana a scris: Pai daca nu raspunde citarii inseamna ca procedura de citare este legal indeplinita
Ce simplu ar fi… Cine garanteaza ca citatia a ajuns la destinatie si… n-a cazut din avion?!
Avocatul are dreptate: nu se poate judeca in lipsa chiar si numai pe motiv ca fostul sot poate aduce acte din care sa rezulte ca venitul lui este foarte mic sau deloc. In 2 ani se pot intampla multe…
Judecarea in lipsa poate fi ceruta – si aprobata de instanta – daca nu cunoasteti adresa sotului (si trebuie sa dovediti ca ati facut tot ce era posibil pentru a afla aceasta adresa) – dar un asemenea demers nu v-ar avantaja.
Sotul lucreaza in strainatate cu “forme legale”… dar are domiciliul acolo sau numai resedinta? Adica, mai are carte de identitate? Ca de mai are carte de identitate cred ca ar putea fi citat cu succes la adresa de domiciliu din RO… Din exprimarea dv “stabilit in strainatate” se poate deduce ca este cetatean roman cu domiciliu in strainatate…
Inclin sa cred ca avocatul cunoaste mai corect situatia in fapt.
Inca ceva: cand ati vazut ca nu trimite bani ar fi trebuit sa discutati cu un executor judecatoresc… Sigur, cheltuielile dv cresteau, dar daca fostul sot are contract de munca in strainatate angajatorul putea fi obligat sa vireze catre dv banii respectivi…
Sa zicem ca se judeca in lipsa... Ce aveti de castigat? El va continua sa nu trimita bani...
Daca l-ati putea convinge sa trimita la dosar o cerere prin care sa arate ca e de acord sa se judece in lipsa ar fi ideal... si cand veti avea hotararea definitiva puteti discuta cu un executor judecatoresc...
Inca ceva: exista in dosar adeverinte de venit? De la el, evident...
Are doar resedinta,dar domiciliu din Romania nu ma avantajeaza deloc,pt este la mine acasa si a fost citat si la acest domiciliu.Adresa lui o cunosc foarte bine si aceasta adresa se afla la dosar,la aceasta adresa a fost citat cand l-am dat in judecata pt marire si sa prezentat.