avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt parte vatamata intr-un proces penal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt parte vatamata intr-un proces penal

Buna ziua.In urma cu foarte mult timp l-am dat in judecata pe fostul sot pt marirea pensiei de intretinere.Tribunalul a dat o hotarare prin care il obliga la plata sumei de 600 roni lunar,dar nu am primit absolut nimic.Am inaintat dosarul pe motivul ca nu mia trimis nici un ban. Acest dosar se afla acum pe rol ca dosar penal,de aproximativ 5 luni.Vreau sa precizez ca fostul sot este stabilit in strainatate,incadrat in munca cu acte in regula.La una dintre infatisari sa prezentat,dar de atunci se pare ca este de negasit.De cand sa inceput judecata penala,mi se spune ca este lipsa de procedura,a fost citat si la I.N.A.P ,va rog mult sa ma invatati ce sa mai fac.Am incercat sa iau legatura cu el,dar nu il intereseaza.Sant 2,5ani de cand nu a trimis un leu copilului.Va multumesc foarte mult si astept raspunsul dumneavoastra.
Denisa_Maria a scris:
l-am dat in judecata pe fostul sot pt marirea pensiei de intretinere.Tribunalul a dat o hotarare prin care il obliga la plata sumei de 600 roni lunar,dar nu am primit absolut nimic.

Cei 600 lei reprezinta “pensia” marita… Am inteles bine?!
Este aceasta hotarare definitiva si irevocabila?

Denisa_Maria a scris:
Am inaintat dosarul pe motivul ca nu mia trimis nici un ban. Acest dosar se afla acum pe rol ca dosar penal,de aproximativ 5 luni…

El s-a prezentat numai la procesul pentru marirea pensiei de intretinere, nu si la procesul penal… Corect?

Dupa ce s-a stabilit in instanta marirea “pensiei” tatal copilului nu a platit nimic… E corect cum am inteles?

Dincolo de toate acestea: daca hotararea prin care s-a dispus marirea pensiei de intretinere este definitiva si irevocabila ar fi fost mai firesc sa mergeti la un executor judecatoresc pentru a-l executa silit pe tatal copilului…

In conditiile date chiar daca se va judeca in lipsa nu rezolvati mare lucru…
Care este “acuzatia” pe care i-o aduceti in penal? Nerespectarea unei hotarari judecatoresti?! Abandon...? Daca il vor “gasi” vinovat si le da prin minte sa-l aresteze (desi, putin probabil)?! Isi pierde si locul de munca… si tot nu plateste pensie.
Cred ca solutia corecta ar fi executorul judecatoresc… Dar mai asteptati opinii… Sau… intrebati avocatul de ce nu ar fi mai simplu – chiar daca mai scump – pe calea executarii silite – i se va opri din salariu; banii vor fi virati intr-un cont deschis pe numele dv…
Cei 600 reprezinta pensia marita,specificata in hotararea definitiva si irevocabila.Este adevarat ca sa prezentat numai la procesul pensiei de intretinere,la cel penal nu sa prezentat.Dupa ce sa stabilit pensia,nu a trimis nici un ban.Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile dumneavoastra.
Va rog sa-mi studiati cazul si sa ma invatati ce sa fac.Aceasta problema a inceput din 29 octombrie 2008,timp in care nu i sa trimis nimic copilului.Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere ContSters183062 ContSters183062 in urma cu 3 ani l-am dat in judecata pe fostul meu sot pt marirea pensiei de intretinere a fetitei mele. Tribunalul a dat o hotarare prin care la obligat la ... (vezi toată discuția)
Ajutati o mama disperata in privinta dreptului copilului meu SAdriana81 SAdriana81 de mai multi ani ma judec pt dreptul fetitei mele. in urma cu vreo 3 ani am deschis un proces impotriva fostui sot pt marirea pensiei de intretinere a fetitei ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei pentru minora ContSters183981 ContSters183981 Am divortat in 2004,minora a ramas in grija mea iar fostul sot a fost obligat la plata sumei de 60 lei lunar.Cu aproximativ 3 ani in urma l-am dat in judecata ... (vezi toată discuția)