avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Radierea auto cu contract de vinzare-cumparare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Radierea auto cu contract de vinzare-cumparare

Buna Ziua. Am si eu o intrebare,in legatura cu masina pe care inca o detin . Masina e inscrisa inca in circulatie dar eu o dezmembrez.,dupa care sa merg sa o duc la un centru de colectare a fierului vechi.,sa imi dea un tichet cu care sa o pot radia din circulatie. Acum vine problema care ma intereseaza pe mine : ma sunat cineva din Baia Mare ca ar vrea sa cumpere masina de la mine si sa facem un contract de vinzare-cumparare. Intrebarea mea e urmatoarea : Pot sa radiez masina cu acest contract de vinzare- cumparare ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 17:07, 29 Ianuarie 2011
Daca noul proprietar o inmatriculeaza pe numele sau, se radiaza automat. Va dau un sfat, inteleg de la dvs. ca masina ar fi improprie circulatiei. Mai bine o predati la un centru de colectare tip "Remat", pentru a nu avea surpriza ca noul proprietar sa nu o inmatruculeze si sa platiti in continuare impozitul.
Contractul de vanzare-cumparare dintre dv si terta persoana va ajuta sa radiati masina din partida dv fiacala dar nu radiere definitiva, ea ramanand in partida cumparatorului. PV de instrainare a bunului este suficient pt a va descarca din evidenta fiscala. Dar vaucer nu se da in astfel de situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto cu probleme sficachis sficachis Buna ziua/seara. Recent am dat un autoturism la fier vechi. Sunt titularul acelui autoturism. De la firma respectiva am primit o adeverinta de primire si de ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa radiez o masina de la politie? UGenna UGenna Am un cumparator pt. masina care imi zice ca o ia pt dezmembrat,si mi - zis sa facem numai act de mana.Pt a o radia de la fisc si politie nu trebuie sa am un ... (vezi toată discuția)
Radierea unui autoturism nicoletapp nicoletapp Am vandut fara acte o Dacie din 1996 unei persoane in urma cu un an. Am stabilit cu acesta de comun acord sa radiem autoturismul. Cumparatorul a dezmembrat ... (vezi toată discuția)