avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Vreau sa aduc la cunostinta urmatoarea situatie: Tatal meu a murit acum 5 ani...parintii mei au divortat in urma cu mult timp insa s-au impacat fara sa se recasatoreasca impreuna suntem 3 frati. Tatal meu a mai fost casatorit inainte iar fratii mei sunt frati vitregi de tata...mentionez ca din relatia parintilor mei eu sunt singurul copil. As dorii sa stiu cum se imparte evaluarea apartamentului intre mama si noi cei 3 frati...apartamanetul fiind trecut pe numele tatalui. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 12:34, 30 Ianuarie 2011
1. Mama nu are nici o treaba cu mostenirea de la tatal d-voastra pentru ca fiind divortati nu conteaza cati ani au stat impreuna ori ca au fost casatoriti inainte.
2. Fiecare din d-voastra are cate 1/3 din apartament.
3. Puteti face partajul imediat dupa dezbaterea succesorala fratele care ramane cu apartamentul urmand sa-i despagubeasca pe ceilalti doi cu o suma egala cu valoarea partii fiecaruia din ei.
Depide de cum a fost dobandit apartamentul, impreuna cu prima sotie, cu mama, doar de tatal dvs cu bani proprii....
Dacă apartamentul a fost dobândit de tată în timpul căsătoriei și nu au făcut partajul în perioada de după divorț și până la decesul tatălui, fosta nevastă are un drept de proprietate asupra cotei de 1/2 părți dobândită prin cumpărare în timpul căsătoriei. În acest caz va fi chemată la moștenire în calitate de declarant, pentru sistarea comunității de bunuri. Masa succesorală în acest caz va fi de 1/2 din apartament, proprietatea defunctului dobândită în timpul căsătoriei care se va transmite doar copiilor lui.
Dacă tata a dobândit apartamentul ca bun propriu fiind necăsătorit, tot apartamentul se împarte între copiii acestuia în părți egale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fratii mei vitregi au dreptul la mostenire? m1run4 m1run4 Sunt singura la parinti iar tatal meu a decedat in 2005 si mama mea in 2008. Tatal meu a mai fost casatorit si are 2 copii in urma acelei casatorii, care ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei Viorel Namesnic Viorel Namesnic Buna, am asa o situatie si poate ma puteti ajuta. Sunt singurul copil la parinti, care au divortat cand aveam eu 2 ani,acum am 24. Intre timp, tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)