avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Grilele de la examenul pt. cei cu 5 ani vechime
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Grilele de la examenul pt. cei cu 5 ani vechime

Pt. cei interesati s-au publicat grilele de la examenul de admitere in magistratura pt. cei cu 5 ani vechime, examen sustinut in 13 aprilie.
De asemenea au aparut si rezultatele finale.
[ link extern ]

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:10, 10 Septembrie 2008
Pai INM-ul va pune sa invatati codurile pe de rost...cred ca este un punct gandit psihologic. Ceva mai inutil nici nu gasiti...ma rog...fiecare cu prioritatile lui dar sunt si oameni care gandesc legea in loc sa o invete pe de rost.....
pai nu ti se pare normal sa inveti logic, sau crezi ca se invata pe de rost ... ar fi ridocol, stiu ca asa fac o parte din candidati, dar eu nu cred ca pot sa invat ca pe o poezie, cu timpul ajung sa le si retin, dar este cu totul alta chestiune...
Haideti, sa fim seriosi, au fost unele grile la care si descelerat sa fii si tot le rezolvai.:tooth: de pilda, punerea in miscare IN REM a actiunii penale.:hammer: Suna bine enuntul? Ok, asta nu i nimic. Sau gicu, minor fiind, primeste un an inchisoare pt ditamai talharia. Nici codu sa nu l ai si tot poti da un raspuns corect. Ori, se poate ori nu se poate aplica prezumtia lipsei de cauza de la contractul de renta viagera consacrata expres in cod, in ipoteza in care intretinutul moare mai devreme de 20 de zile de la incheierea contractului de intretinere? Asa grile nu mi amintesc sa se fi dat la inm.:-/ Au fost si grile cu mici capcane pt cei care nu s au pregatit. Nu zic nu. Dar per total, nu exista termen de comparatie intre ex asta si cel de la inm.:slap: Cum nu exista termen de comparatie nici intre locurile scoase la concurs acum si cele pt absolventii inmului.:thumbup:
parole a scris:

Haideti, sa fim seriosi, au fost unele grile la care si descelerat sa fii si tot le rezolvai.:tooth:

Subscriu.
Nu m-am uitat pe grilele de la penal si procedura penala pentru ca n-am mai citit nici codurile de prin 2005, dar celelalte mi s-au parut de o banalitate strigatoare la cer. Gradul lor de dificultate a fost mai mic decat cel al grilelor pe care le-am rezolvat la examenul de definitivare in profesia de avocat in 2001 (pe marginea carora s-au mai iscat atunci ceva discutii).
Pana acum "filosofia" lor era: intra 1-2 si ceilalti sunt "tampiti" si acum au deschis usa cu larghete.
Ultima modificare: Duminică, 20 Aprilie 2008
romascanu, moderator
nu trebuie sa se simta stanjeniti cei care au luat acest examen, din partea mea, felicitari tuturor.
Dar eu as vrea sa stiu ce calitati trebuie sa aiba viitorul magistrat, sa vad daca as corespunde tiparului lor. Imi amintesc ca acum vreo 7 ani, cand bantuiam pe holurile INM/ului si ma intersectam cu viitorii magistrati, aratau foarte marcati de tratamentul "invatat nonstop" si chiar radeam ca examenul psihologic ar trebui sustinut la terminarea INM/ului si nu la inceput. Probabil, cu ocazia examenului celor cu 5 ani vechime si a interviului celor cu 10 ani vechime, se va mai colora putin imaginea magistratului in ochii justitiabililor.
Imi cer scuze, dar n/am vrut sa supar pe nimeni!

Alte discuții în legătură

Posibile noi probe la admitere la inm 2011-2012 - incredibil ce vor sa faca! mer_123 mer_123 Acum cateva zile s a afisat pe saitul CSM un anunt privind recrutarea magistratilor pe viitor (aflata in dezbatere publica),probabil va intrebati ce vor sa ... (vezi toată discuția)
Admitere Anamaria_Larisa Anamaria_Larisa Vreau sa mi se explice si mie care este diferenta intre \"admitere in magistratura\" si \"admitere la Institutul National de Magistratura\" (vezi toată discuția)
A intrat cineva la magistratura dintre cei de pe aici??? mattei_d mattei_d Ati reusit sa intrati la magistratura?cum a fost?catati invatat?laudati-va aici ca sa stiu si eu ce am de facut in continuare. Sper ca acest subiect sa ne ... (vezi toată discuția)