avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Declaratia de transfer in strainatate al drepturilor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Declaratia de transfer in strainatate al drepturilor cuvenite in cadrul sistemului public de pensii

Doua din informatiile ce trebuie furnizate de solicitant in Declaratia de Transfer in Strainatate "a Pensiei" (al Drepturilor Cuvenite.... un titlu extrem de lung), sint: Decizia de Pensionare nr., si Codul Personal de Asigurare Sociala Roman.

O intrebarea este daca numarul Decizia de Pensionare este acelasi cu Nr Dosar care apare pe talonul de pensie, iar a doua intrebare este daca Codul Personal de Asigurare este acelasi cu CNP din Cartea de Identitate. Daca raspunsurile la aceste intrebari sint negative, cum se poate obtine fiecare din aceste informatii asa cum sint cerute de respectiva Declaratie.

De asemenea presupun ca informatia ceruta despre "domiiciliul/locul de sedere obisnuita" este adresa de rezidenta in strainatate, din moment ce ca solicitant nu mai locuiesti in Romania, dupa cum si actul de identitate despre care se cer informatii (seria/nr/ eliberat de) este de asemenea documentul care atesta rezidenta in tara de ... rezidenta.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Skipper , utilizator 04:08, 30 Ianuarie 2011
Numarul deciziei de pensionare este acelasi cu numarul dosarului care apare pe talonul de pensie.Codul personal de asigurare nu este acelasi cu CNP.Acesta se afla in baza de date a casei de pensii.
2.3 Cod personal de asigurări sociale în România (aşa cum figurează în baza de date a casei de pensii) /
Social Insurance Personal Code in Romania (as in the Pension House data basis)……………………………………………….…
Multumesc pentru confirmarea legata de nr Decizie de Pensionare = nr dosarului de pe talonul de pensie. Sper ca aceasta echivalenta sa fie confirmata si de unul din moderatori.

Nu-mi este inca clar cum s-ar putea obtine acel Cod Personal de Asigurare care spuneti ca se afla in baza de date a casei de pensii in situatia cind solicitantul nu se afla in Romania.

In continuare astept o confirmare legata de "domiciliu" si "actul de identitate" la care m-am referit in mesajul meu initial.

Multumesc.
Skipper a scris:
O intrebarea este daca numarul Decizia de Pensionare este acelasi cu Nr Dosar care apare pe talonul de pensie, (...)

Intotdeauna numarul deciziei de pensie este acelasi cu numarul care este scris pe talon.

iar a doua intrebare este daca Codul Personal de Asigurare este acelasi cu CNP din Cartea de Identitate.

Este acelasi cu CNP-ul, care trebuie sa existe si in baza informatizata a casei de pensii. Cod personal de asigurare sociala se elibereaza daca nu exista CNP.

De asemenea presupun ca informatia ceruta despre "domiiciliul/locul de sedere obisnuita" este adresa de rezidenta in strainatate, din moment ce ca solicitant nu mai locuiesti in Romania, dupa cum si actul de identitate despre care se cer informatii (seria/nr/ eliberat de) este de asemenea documentul care atesta rezidenta in tara de ... rezidenta.

Da, presupuneti corect.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dvs foarte clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predarea carnetelor de munca charlly charlly In articolele aferente se vorbeste despre "persoanele care nu mai au domiciliul in Romania, " dar acestia sant de doua feluri: cei cu cetatenia romana (sau ... (vezi toată discuția)
Coasigurat 1958ssilviu 1958ssilviu buna seara ,sotul unei pensionare care nu are venituri este coasigurat ? (vezi toată discuția)
are dreptul un pensionar de a avea un coasigurat la sanatate? eu din nou eu din nou Cum se obtine aceasta calitate de coasigurat a sotului pensionar? Multumesc! (vezi toată discuția)