avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii - CCM ramura comert 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii - CCM ramura comert 2011

buna ziua,

in contractul de munca pe 2010 la nivel ramura comert era prevazut acordarea a minim 2 salarii compensatorii in afara drepturilor la zi in cazul dispnibilizarii din motive ce nu tin de persoana salariatului. Doresc sa stiu daca in CCM ramura comert pe 2011 mai este prevazuta acordarea celor 2 salarii sau de unde pot descarca CCM comert 2011.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 19 August 2012
Pai si pana la urma ...beneficiati de salarii compensatorii, chiar daca nu este concediere colectiva?
mirusaby a scris:

Pai si pana la urma ...beneficiati de salarii compensatorii, chiar daca nu este concediere colectiva?

eu am luat amandoua salariile compensatorii, chiar daca la inceput angajatorul mi-a acordat doar unul + plata preavizului, a concediului de odihna si bonuri de masa.
Bafta!
Conform art. 133 alin. 1. pct. c Contractele colective de munca produc efecte:

c) pentru toti angajatii incadrati in unitatile din sectorul de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca si care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului.

Prin urmare ele NU produc efect in cazul unitatilor din sectorul de activitate care NU fac parte din organizitiile patronale?
SebiS a scris:

Conform art. 133 alin. 1. pct. c Contractele colective de munca produc efecte:

c) pentru toti angajatii incadrati in unitatile din sectorul de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca si care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului.

Prin urmare ele NU produc efect in cazul unitatilor din sectorul de activitate care NU fac parte din organizitiile patronale?

Acest articol isi produce efecte de la data intrarii in vigoare a Legii nr.62/2011 si numai pentru c.c.m. incheiate ulterior dupa aceasta data.
buna ziua!
imi ofteti oferi va rog adresa de email la care pot sa trimit o intrebare in atentia dlui Mezaros? Nu am gasit-o pe [ link extern ] ....

Desi am vazut postata o adresa de raspuns de la dl Mezaros prin care astea mentiona valabilitatea CCM ramura comert pana in febr 2012, pe site [ link extern ] ,
scrie "CCM Ramura COMERT 2010 – Expirat"

As vrea sa solicit inca o data un raspuns....

Si inca o intrebare daca imi permiteti: solicitarea pe care o voi trimite prin email trebuie sa fie formala (antet companie, nr inregistrare etc) sau poate fi o simpla intrebare pe email?

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
ralucahr, utilizator

Alte discuții în legătură

Ccm pe ramura comert beatrice culda beatrice culda Buna ziua, Stiind prevederile CCM pe ramura Comert care mai este in vigoare pana la incheierea unui nou contract: \" [i]Art. 3. - (1) Clauzele ... (vezi toată discuția)
Ccmun la nivel de ramura comert 2011 ContSters217085 ContSters217085 Buna ziua, Ma aflu in concediu ingrijire copil pana in luna octombrie,iar firma la care sunt angajata nu mai este dispusa sa ma reprimeasca. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Exista ccm ramura comert 2011? danuttunad danuttunad Buna seara, Ceea ce am putut gasi a fost,Contract colectiv de muncă la nivelul Ramurii Comerţ pe anul 2010 inregistrat la Ministerul Muncii, Familiei şi ... (vezi toată discuția)