avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Desfiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Desfiintare SRL

Buna seara. Am infiintat in aprilie 2010, ca unic asociat si profitand de beneficiile oferite studentilor in vederea deschiderii unei afaceri, o SRL pe Jud. Dambovita. In afara de a achizitiona pe firma cateva obiecte de papetarie, nu am facut alte activitati( ca taiat chitante/facturi etc). Suni la zi cu declaratiile fiscale obligatorii. Doresc sa inchid de tot firma ( nu stiu care termen este corect pentru a exprima desfiintarea SRL-ului, lichidare-radiere-inchidere). Va rog sa imi spuneti ce pasi trebuie sa fac in aceasta situatie. Unde si cu ce acte trebuie sa ma prezint. Deoarece sunt in sesiune am luat in considerare si serviciile unei firme specializare in asa ceva insa taxa perceputa de dansii este...astronomica (1450 RON). Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: anamaria01 , utilizator 12:26, 9 Februarie 2011
Dizolvare, lichidare, radiere. Mergeti la ONRC Dambovita si vi se vor da detalii. Mai bine suspendati activitatea 3 ani. E mai ieftin. Si cereti regim derogatoriu la ANAF.
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
Gabriel Iliescu, Consilier juridic
Mergeti la biroul de asistenta juridica de la registrul comertului unde este inregistrata societatea si solicitati radierea acesteia in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Cheltuielile ocazionate cu intocmirea/redactarea actelor precum si inregistrarea in registrul comertului pana la radiere nu depasesc 600 ron. SUCCES!
Multumesc pentru raspunsuri. Imi mai puteti spune va rog si cat dureaza toata procedura aceasta? Eu ma duc la ONRC cu toate actele necesare, achit taxele ( desi nu stiu ce reprezinta ele ) si voi mai fi nevoita sa fac si alte demersuri? Problema mea este, in fond, faptul ca locuiesc in Bucuresti si imi este peste mana sa ma deplasez de mai multe ori in Targoviste.
Procedura dureaza aprox 2 luni si se desfasoara in 2 etape (deci 2 drumuri )
nu se fac numia 2 drumuri..actele dupa ce se depun la ORC vi se da un termen de eliberare, termen la care trebuie sa mergeti sa ridicati rezolutia prin care s-a luat act de mentiunea dvs...

Alte discuții în legătură

Inchidere firma Capusan Rodica Capusan Rodica Buna ziua,avem o firma de constructii fara datorii la adm.fiscala si vrem s-o inchidem deoarece nu mai avem de lucru si functionam pe pierdere,ce modalitate ar ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu un srl suspendat dupa ce trece perioada de suspendare? adela05 adela05 Buna ziua, Ce se intampla cu un SRL suspendat dupa ce trece perioada de suspendare? Daca nu se reia activitatea, ONRC solicita dizolvarea societatii? (vezi toată discuția)
Inchidere srl ANCA-ELENA ANCA-ELENA buna seara , va rog un mic ajutor doresc sa inchid societatea pe care o administrez impreuna si prietenul meu, nu avem datorii la fisc, am platit absolut tot ... (vezi toată discuția)