avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul de colaborare

Buna ziua, as vrea sa va intreb daca se mai pot incheia contracte de colaborare intre o persoana jurica si persoane fizice si care sunt drepturile si obligatiile partilor.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 09:00, 31 Ianuarie 2011
Din punct de vedere fiscal, contractul de care vorbiti, daca aduce venituri persoanei fizice, se poate incheia numai cu o persoana fizica autorizata, cu respectarea de catre aceasta a obligatiilor fiscale.
In ceea ce priveste obligatiile partilor, legea romana consacra libertatea prevederilor contractuale, ca acord de vointa al partilor, cu singura conditie a respectarii normelor de drept imperative (a celor de ordine publica).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!! ma intereseaza daca se poate incheia un contract ... F. Iulia F. Iulia Buna ziua!! Ma intereseaza daca se poate incheia un contract de colaborare intre un Medic si un Salon de Infrumusetare! Multumesc! (vezi toată discuția)
Prestare servicii intre pfa bulaieugen bulaieugen Am un PFA cu impozitare in baza normei de venit, in baza caruia este deschis un salon de intretinere corporala. Acum, din cauza volumului mare de munca, avem ... (vezi toată discuția)
Contractul civil de prestari servicii e legal? garipodelu garipodelu In cazul unui SRL CARE ARE CA ACTIVITATE O AGENTIE DE BABY SITTING, MENAJ, INGRIJIRE VARSTNICI, CAT ESTE DE CORECTA FOLOSIREA UNUI CONTRACT CIVIL DE PRESTARI ... (vezi toată discuția)