avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces

Buna seara!Prietenul meu a fost angajat la o firma de web design timp de aprox 2 ani.In acest timp fostii lui sefi au avut o disputa de unde a rezultat scindarea firmei.In urma unor neintelegeri financiare prietenul meu si a dat demisia , iar dupa o perioada scurta de timp a primit o oferta din partea fostului asociat al firmei unde a lucrat.Oferta a fost acceptata si in prezent lucreaza la acesta.Problema este ca el a fost dat in judecata de catre fostul sef pe motiv ca ar fi vandut informatii confidentiale din cadrul firmei .I se cere suma de 5000 euro.As dori sa stiu daca acuzatiile aduse sunt fondate(mentionez ca aceste acuzatii nu sunt adevarate)avand in vedere ca acesta nu poate sa demonstreze decat prin marturia unor angati din firma respectiva care ar putea depune marturie mncinoasa...Ce demersuri ar trebui sa inaintam pentru o plangere impotriva lui ? Noi nu ne dorim un proces din motive financiare ... Avem sanse de castig cu un avocat din oficiu?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:31, 30 Ianuarie 2009
ma gasesc intr-o situatie asemanatoare un angajat al societatii a plecat dar la o convorbire ulterioara cu patronul i-a spus ca a copiat programele din calculator precum si mail-urile
ce pot face?#-o, mentionez ca avea semnata o clauza de confidentialitate
alina_blues90 a scris:

ma gasesc intr-o situatie asemanatoare un angajat al societatii a plecat dar la o convorbire ulterioara cu patronul i-a spus ca a copiat programele din calculator precum si mail-urile
ce pot face?#-o, mentionez ca avea semnata o clauza de confidentialitate

Pana nu aveti o dovada a acestui fapt nu prea aveti ce face. Asteptati sa faca primul pas...sa foloseasca unele date sau informatii luate din firma si apoi il puteti actiona in judecata pentru nerespectarea clauzei de confidentialitate. Este insa si problema, daca i s-a acordat sporul de confidentialitate in perioada cat a fost angajat.
Pana la acest moment contractul de munca a angajatului nu a fost incheiat , si am inceput procedura de cercetare disciplinara

nu stiu de ce, ma gandesc ca se vrea o sanctionare a persoanei respective mai drastice decat desfacerea contractului de munca
alina_blues90 a scris:

nu stiu de ce, ma gandesc ca se vrea o sanctionare a persoanei respective mai drastice decat desfacerea contractului de munca

parerea mea este ca desfacerea cim este cea mai drastica sanctiune disciplinara.
amenzile disciplinare sunt interzise.
recuperarea prejudiciului cauzat de incalcare clauzei de confidentialitate, sau orice alte actiuni echivalente cu o reparatie (fie ea si morala) nu pot fi solutionate decat partial si doar cu noroc in cadrul cercetarii disciplinare. Calea normala este un litigiu separat.
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2009
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de confidentialitate nul? claudiaapo claudiaapo Buna ziua, Daca ma puteti ajuta cu o parere pentru urmatoarea speta: Un Contract de Confidentialitate(nu clauza sau act aditional) datat cu o zi ... (vezi toată discuția)
Contract de munca??? ce fac? aliaaa aliaaa Ajutor!La dat de 18.09 am semnat un contract de munca cu achitarea unei garantii si semnarea unei clauze de confidentialitate,urmand ca la data de 25.09 sa ... (vezi toată discuția)
Regulament ordine interioara - fapta penala? ContSters173568 ContSters173568 Cu scuzele de rigiare pentru deranj, va prezint urmatoarea situatie care este dpmdv relativ delicata. 1. Ma aflu in mijlocul unui conflict de munca. Eu am ... (vezi toată discuția)