avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren agricol revendicat conf.legii 18si 247...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren agricol revendicat conf.legii 18si 247...

In anii 50-60,matusa tatalui meu, avea un teren agricol in apropierea orasului in care locuia cu sotul ei. Avand varste de 80 de ani,nu aveau cum sa intre in CAP si ca terenul sa nu fie pur si simplu preluat,l-au transferat (posibil prin donatie) unui vecin,care a intrat in CAP cu acest teren,cu o suprafata incerta...(0,5- 2 ha).Cred ca art. 15-(2) din legea 18 si 247/ 05 se refera la asemenea situatii. Am revendicat terenul agricol in termen (2005) sub rezerva localizarii sale..Rolurile de "cautatori" si le-au asumat cativa colegi de liceu ai sotiei,proveniti dintr-un alt oras al aceluiasi judet; nu l-au gasit...Probabil ca in registrele CAP-urilor nu s-a inregistrat teren pe numele fostului proprietar,dar intr-un registru agricol comunal sau judetean,anterior cooperativizarii, trebuia sa fie inregistrat...Chiar daca ar fi trebuit cercetate o duzina de registre,era asa de greu ?, sau exista un motiv,ca de ex.,acest teren sa fi intrat in componenta insasi a orasului... INTREBARE pentru un INVESTIGATOR cu experienta: in cat timp ar rezolva o asemenea problema ?in ce conditii ar putea fi repusa in termen cererea,care a fost directionata spre comisia de la Primarie,pe considerentul ca ar putea fi vorba despre un teren care a intrat in componenta orasului. Multumesc celor care pot da un raspuns competent; la randul meu propun un procent consistent din valoare, celui care poate rezolva situatia...
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
Tiberiu Lazar, utilizator
Sarut mana,Doamna...eu va scriu din Bucuresti...terenul agricol se afla aproape de Mures,cam pe la mijlocul hartii (nu acolo unde se pune harta in cui...) despre testamentele din '61 si '63 stiu din C.F. unde a fost notata dezmembrarea proprietatii intravilane,de 2 X 1000 mp,unul exclusiv gradina intravilan,celalalt avea si constructii...terenul agricol a intrat in CAP...sigur inainte de decesul celui care in '63 i-a lasat prin testament tatalui meu,gradina intravilan de 1000 mp, terenul agricol extravilan a fost in CAP (localizarea lui putand fi dedusa din produsele pe care vecinul "inproprietarit" prin donatie, le impartea cu fostul proprietar : legume ) Eu stiu despre soarta terenului agricol de la tatal meu,din 1967,cand am facut un drum lung,cu masina in locurile copilariei...
Va astept pe privat cu lamurir asupra calitatii Dvs. si a actelor care va lipsesc...
Tiberiu Lazar a scris:

Sarut mana,Doamna...eu va scriu din Bucuresti...terenul agricol se afla aproape de Mures,cam pe la mijlocul hartii (nu acolo unde se pune harta in cui...) despre testamentele din '61 si '63 stiu din C.F. unde a fost notata dezmembrarea proprietatii intravilane,de 2 X 1000 mp,unul exclusiv gradina intravilan,celalalt avea si constructii...terenul agricol a intrat in CAP...sigur inainte de decesul celui care in '63 i-a lasat prin testament tatalui meu,gradina intravilan de 1000 mp, terenul agricol extravilan a fost in CAP (localizarea lui putand fi dedusa din produsele pe care vecinul "inproprietarit" prin donatie, le impartea cu fostul proprietar : legume ) Eu stiu despre soarta terenului agricol de la tatal meu,din 1967,cand am facut un drum lung,cu masina in locurile copilariei...

Daca in Cartea Funciara terenul a figurat pe antecesorii dumneavoastra, este foarte bine! Va ramane doar sa faceti dovada calitatii de mostenitor si succesor in drepturi a celor inscrisi in Cartea Funciara.
Despre preluarea de catre C.A.P. se poate afla in Registrul Agricol al comunei unde este inscris terenul.
Legea 1/2000 se refera la paduri, or in titlul topicului faceti referire la un teren agricol. Au existat cazuri de terenuri arabile preluate care apoi au fost impadurite. In 50 de ani se pot intampla multe cu un teren...
va multumec pentru oferta,dar nu vreau sa incurc lucrurile...i-am facut oferta unei Doamne si astept raspunsul D-ei...pana atunci,sa profit de timpul D-oastra, mi s-ar parea oarecum, abuz de incredere...
Sunt disperat ! se pare ca nu ma exprim clar...Referitor la terenul EXTRAVILAN de 5000-20.000 mp nu avem acte ! v-am spus ca este un al 3-lea teren,despre care stiu de la tatal meu ,ca a fost donat unui vecin,care a intrat cu el in CAP.Diferenta cu o preluare (iminenta atunci,58-60...) "la gramada",a fost recunostinta vecinului,care uneori impartea produsele terenului,cu fostul proprietar...erau LEGUME si presupun ca erau gradini ale CAP,in lunca Muresului,parca la cativa km,< 10km; ...in urma cu 6 ani, am auzit,vag, despre un cartier rezidential, in aproprierea orasului-municipiu...cred ca atunci s-a declansat o discreta alerta (ne fiind acaparator...),care in conditiile circului cu alba- neagra...m-a determinat sa-l revendic,sa sper ca-l gasesc si sa am sansa sa fie si niste vilisoare pe terenul "gasit" de un baiat destept...Acum,devenit suspicios (dupa ce mi se intampla cu terenul intravilan),in contrast cu increderea (naiva ?) totala anterioara, as inclina sa cred, ca se stie despre teren ( nu cred sa fi fost in zona multe nerevendicate...), iar daca l-ar revendica cineva cu succes, s-ar crea oarece probleme...Am amintit de CF,unde se regasesc cele doua intravilane de 1000 mp.,dar si numele de la nastere (similar cu al bunicii mele) al proprietarei,realizand ca apelarea, MATUSA S. era justificat prin gradul de rudenie...! e putin ?...oricum, mai este si al 4-lea caz,de dificultate medie (intre cele de pana acum ). Astept raspuns la ultimele doua postari la alba-neagra ; maine ajung sigur la posta ; cat despre niste scanari...transmiterea trebuie s-o invat de la fiul meu. Spuneti-mi daca ati inteles ceva...? ps. din pacate,EXTRAVILANUL,nu apare in CF primarie oras .Ar fi trebuit sa fie ?...nu era normal sa fie la comuna, in raza careia se afla terenul ?...aceasta pozitie am putea s-o gasim in arhivele statului, daca era detinut deja in '48,la recensamant...(?) sau prin investigatii locale...daca incalca cineva "omerta"...ev. un anunt in ziar + recompensa, pt info. ?
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
Tiberiu Lazar, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot demonstra ca sunt mostenitorul unui teren? gheorghitadinca gheorghitadinca Soacra mea a fost crescuta de o matusa (sora tatalui ei) care detinea un teren de 3000 mp. Din aceasta suprafata a dat 1000 mp prin testament. Dupa moarte ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune Geo57 Geo57 In urma decesului tatălui meu in 2012, am moștenit, împreuna cu unchii (3) si mătușile (4) , in județul Argeș , 17600 mp de teren extravilan si 1000 mp ... (vezi toată discuția)
...alba-neagra cu retrocedarile terenurilor abuziv (si fara titlu),intrate in proprietatea statului... Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar Terenul de cc 1000 m.p.,mostenit de tatal meu in 1963 are specificat in c.f.: gradina intravilan ;a fost abandonat de noi,fiind considerat proprietate de ... (vezi toată discuția)