avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ieșire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ieșire din indiviziune

In urma decesului tatălui meu in 2012, am moștenit, împreuna cu unchii (3) si mătușile (4) , in județul Argeș , 17600 mp de teren extravilan si 1000 mp intravilan, suprafețe rezultate din titlul de proprietate eliberat in 1994 pe numele bunicului. De comun acord cu unchii (unul din unchi este decedat si mostenitorii nu au facut succesiunea) si mătușile am convenit ca extravilanul sa fie păstrat de una din mătuși, iar intravilanul de subsemnatul (pe terenul intravilan se afla o casa ridicată de tatăl meu si asupra căreia sunt proprietar unic in urma actelor de succesiune dupa decesul tatălui meu). Premergător am facut măsurătorile si extravilanul are in realitate 16900 mp si intravilanul 1715 mp (ambele valori reale au fost trecute in cartea agricolă a comunei).
Pot deschide procesul de ieșire din indiviziune pt partajarea suprafețele real măsurate sau mai trebuie sa fac ceva in prealabil?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Geo57 , utilizator 17:12, 8 Martie 2015
Vă trebuie o expertiza topo prin care sa se stabileasca in mod clar suprafetele de teren.Expertiza agreata de toti mostenitorii
Este deja făcută conf celor precizate anterior si este acceptata de toți moștenitorii.
Atunci mergeti la un notar sa faceti actele
Pai ieșirea din indiviziune se face la notar sau la tribunal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)
Primaria ascunde adevarul- nu stiu unde se afla un teren ce imi apartine. ContSters241026 ContSters241026 Teren agricol in extravilanul comunei. Doi proprietari, unchi si nepot pe un teren extravilan de 2,54 ha ( 25400 mp ) Unchiul este fratele tatalui meu decadat ... (vezi toată discuția)
Despre mostenire ioananecula ioananecula Am o situatie foarte delicata in sensul ca:in anul 1986 tatal meu X a ramas mostenitor deplin in urma decesului ambilor parinti si au renuntat la succesiune ... (vezi toată discuția)