avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere constructie demolata fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere constructie demolata fara autorizatie

Buna ziua

Va solicit sfatul in urmatoarea situatie:
Doresc sa achizitionez un teren liber pt constructia unei case prin programul Prima Casa. Am gasit acest teren doar ca in momentul in care am primit de la proprietar o copie a Certificatului de Urbanism in aceasta era mentionat ca pe teren exista si o casa. Din cate am inteles, desi acea constructie nu mai exista fizic, ea nu a fost radiata din cartea funciara (posibil ca demolarea sa se fi facut fara autorizatie).
Problema este urmatoarea: pt a ma incadra in conditiile programului Prima Casa nu imi este permis sa am in proprietate un imobil (chiar daca el nu exista in mod fizic) deci este nevoie ca proprietarul sa radieze respectiva constructie din cartea funciara. Aveti idee care este procedura in acest sens tinand cont ca imobilul nu mai exista in acest moment? Ma intereseaza orice varianta de rezolvare a problemei pt a-i putea prezenta proprietarului eventuale solutii. Mentionez ca imobilul nu se afla pe lista celor protejate (cladiri monument istoric).


Multumesc
Cel mai recent răspuns: alexgh , utilizator 09:34, 4 Februarie 2011
Desi este tardiv, incercati sa obtineti autorizatia de demolare. Este mai greu , dar in tara noastra nimic nu e imposibil.
Exista si vreo posibilitate de a intra in legalitate prin constatarea starii actuale a terenului fara a mai fi nevoie sa obtina o autorizare de demolare pt ceva ce nu exista?
Alta posibilitate nu exista.
Va multumesc pentru raspuns.
Pentru radierea unei constructii din CF este necesar sa se intocmeasca o documentatie de radiere de catre un autorizat cadastru. gasiti lista autorizati cadastru la OCPI din jud dvs. Acest autorizat stie ce forma tre sa aiba Adresa Primariei catre OCPI care constata ca pe trenul cu pricina nu exista constructie. Radierea se face in urma documentatiei, a unui act emis de primarie, si a platii taxelor(+onorariu autorizat), rezultand un CF fara constructie.

Alte discuții în legătură

Radiere casa și anexa din cf. alin113 alin113 Buna seara, recent am cumpărat un teren pe care la OCPI figurează o casa, faptic pe teren nu mai exista doar o grămadă de pământ, casa a picat în urma ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa noua prin programul national de cadastru si cf Marinica Ion Marinica Ion Buna ziua, Am construit o casa in Stejaru-Teleorman, in 2014 si am finalizat-o in 2015, pe un teren dobindit prin sentinta judecatoreasca. Pentru casa am ... (vezi toată discuția)
Radiere constructie DORAPOPA80 DORAPOPA80 BUNA! AS DORI NISTE OPINII ASUPRA URMATOAREI SITUATII : INTR-UN CF ESTE INCA INSCRISA O CONSTRUCTIE CE NU MAI EXISTA FIZIC INCA DIN ANUL 1946.SE POATE ... (vezi toată discuția)