avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Imozit SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Imozit SRL

buna dimineata!

am o intrebare pentru un profesionist! mama mea a infiintat o firma in anul 2007 cu domeniul de activitate consultanta si eu am fost numit prin procura notariala reprezentantul administratorului(mama) atata timp cat ea nu este in tara, am depus la afp lunar si la trimestru declaratiile de venit si de impozit cu suma de 0 lei din 2007 pana in 2010, am declarat si la oficiul comertului ca nu am avut activitate la trimestru. ce pot face ca sa desfiintez acest SRL in conditia in care am acel forfetar de plata din 2009-2010 ( pe care nu il platesc deoarece mi se pare un abuz, atata timp cat eu nu am avut tranzactionat sau efectuat plati sau incasari de 0.00 lei).
multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Cirstea Daniel , Consultant fiscal 12:46, 4 Februarie 2011
In tot acest timp nu au venit somatii de plata de la anaf, nu au curs penalitati? Nu s-au blocat conturile firmei?
Activitatea firmei trebuia suspendata si atunci nu erati obligat sa platiti impozitul minim. Retroactiv, din 2009-septembrie 2010 este cam mult si banuiesc ca se calculeaza si penalitati.... Nu-mi dau seama cum puteti scapa, desi sunt de acord cu Dvs. ca este un abuz! Dar am fost in aceeasi situatie, ba chiar mai rau - eram in pierdere si a trebuit sa platesc impozitul minim! #-o
ce pot face ca sa desfiintez acest SRL in conditia in care am acel forfetar de plata din 2009-2010 ( pe care nu il platesc deoarece mi se pare un abuz, atata timp cat eu nu am avut tranzactionat sau efectuat plati sau incasari de 0.00 lei).

1 legea este lege si asta prevede- plata impozitului minim
2 Ca si teorie o societate trebuie sa produca : dividende pentru asociati si impozite pt stat - ca urmare ce rost are existenta unei soc fara activitate ?
Legiuitorul a avut in vedere si acest aspect - radierea soc fara activitate sau cu pierderi deoarece tinerea in evidenta ANAF a acestor societati care nu platesc impozite este consunsumatore de resurse pt buget
3 Practic raspunsul la intrebarea dvs este - Dizolvare - numire lichidator - radiere
Personal am radiat destule soc in acesta situatie fara plata impozitului minim
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Adrian Stoica, Practician in insolventa
nu am cont in banca... pentru ca nici nu am putut deschide unul.... daca mama a fost plecata si procura pe care am facut-o nu era recunoscuta de banca ... trebuia o alta speciala.

Practic raspunsul la intrebarea dvs este - Dizolvare - numire lichidator - radiere
Personal am radiat destule soc in acesta situatie fara plata impozitului minim

ok.. si care este procedura... cat costa??
bestiuta774@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in lichidare BISCUTA BISCUTA Buna ziua .Va rog frumos un raspuns daca se poate legat de urmatoarea speta.Firma mea este in lichidare de la ONRC din 2006 (a fost anuntata prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Srl dizolvat la 30.04.2009 plateste impozit forfetar? kleytos kleytos un SRL a depus la ORC o hotarare a adunarii generale (asociat uniuc) privind dizolvarea. asta s-a intamplat inainte de introducerea impozitului minim. la ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva, in curs de lichidare, declaratii nedepuse larysamat76 larysamat76 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi privitoare la un SRL. Starea societatii: inceput de lichidare 5ian.2006, procedura inaintata de DGFP Iasi, ... (vezi toată discuția)