avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pretentii de la fosta soacra
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pretentii de la fosta soacra

Buna dimineata
In primul an al casatoriei mele, insarcinata fiind si cu o sarcina cu probleme, sotul meu a renovat casa in care locuiam, proprietatea mamei lui . Renovarea s-a efectuat folosind exclusiv banii pusi la dispozitie de mine, bani proveniti dintr-o mostenire proprie.
Acum sunt in proces de divort, am parasit domiciliul conjugal din octombrie 2010, sunt in linie dreapta cu divortul si vreau sa initiez si aceasta actiune de pretentii de la soacra . Si mai este si partajul .
Dl. avocat care ma ajuta este un bun profesionist dar va rog sa imi mai dati dvs. si o a doua opinie .
Pot sa am succes intr-o actiune de pretentii impotriva soacrei ? Taxele judiciare de timbru mi se par ametitoare , ar trebui sa imi fac un credit bancar ca sa le pot achita . Chiar si cu valoare mai mica initial si ulterior expertizarii recalculul de taxa ... tot mult mi se pare .
Ca date suplimentare :
- renovarea casei s-a facut in anul 2006
- toate facturile( cate sunt ) sunt emise pe numele sotului
- eu am toate externarile din spital din anul 2006, anul 2006 practic l-am petrecut mai mult prin spital
- in 2006 am vandut impreuna cu surorile mele si cu mama o casa mostenire de pe urma tatei , cota mea de mostenire era de 2/8 din terenul de 400 mp , mama proprietara imobilului ; din vanzare au rezultat 80.000eur pe care mama i-a impartit la 4 , dar pentru care nu am dovezi ca asa s-a facut impartirea; mama ne-a dat cate 20000 eur in numerar , personal , fara martori ; toti banii rezultati din vanzare , plus altii , i-am folosit la renovarea casei soacrei
- am o prietena martor la schimbarile efectuate in casa; ar mai fi martor tot satul in care era casa dar nu o sa vrea nimeni de acolo sa imi vina mie martor la proces;
- sotul in 2006 nu a avut servici , nu a vandut nimic
Ce ma sfatuiti ? Chiar si ca a doua opinie ( va rog sa nu va suparati si sa imi apreciati sinceritatea si nevoia de ajutor). Am sanse de castig ? Si cam in cati ani se va termina o asemenea actiune ?
Intelegeri amiabile cu fostul sot si cu soacra sunt excluse.
Cel mai recent răspuns: florysoricioaica , utilizator 10:16, 2 Februarie 2011
Daca avocatul pe care l-ati angajat sa va reprezinte v-a promis reusita actiunii nu aveti de ce sa va faceti probleme. In orice actiune in instanta avocatul poate face minuni. Va urez succes!
Multumesc pentru raspuns.
Toate bune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de creanta robertaarmena robertaarmena Buna ziua! 1) Am reusit sa introduc actiunea de divort in urma cu 5 zile;domiciliul de pe buletin il am la adresa unde proprietara este soacra(socrul fiind ... (vezi toată discuția)
O problema delicata!anularea certificartului de unic mostenitor ceruta de nepoti.. mary_c mary_c Buna ziua. Ceea ce va voi relata este extrem de delicat pt familia mea in acest moment. Soacra mea a avut un frate bun care a lasat in urma sa 3 copii.In ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune miha_mimi miha_mimi Buna ziua din nou si va multumesc pentru sfaturile acordate cu alte ocazii. va voi expune problema mea si va rog sa ma ajutati si de asta data. socrii mei ... (vezi toată discuția)