Buna ziua , am urmatoarea dilema : am un proces pe rol cu un debitor , in care deocamdata, este admisa cerere mea de somatie de plata. Pana la comunicare (care nu stiu cat poate sa dureze , si plus inca cele X zile in care debitoarea poate face recurs ) daca suma admisa in cerere se modifica -deoarece ,debitoarea mi-a platit intre timp o mica parte din bani , atunci ea poate face contestatie deoarece s-a modificat soldul ??? Asta , ca o metoda de a lungi procesul si a amana sentinta finala . Mentionez ca nu s-au prezentat la proces, nu au facut nici o intampinare , si la insistentele mele (de cand am inceput procesul ) platesc saptamanal mici sume de bani...modificand astfel soldul . Este corect sa ceara actualizarea soldului , dar asa inseamna ca nu voi avea niciodata o sentinta finala ...si voi incasa banii cu tzaraita. Eu ma gandesc sa nu le mai cer nimic , pana la investirea solutiei data de judecator si care imi este favorabila.
Poate nu m-am exprimat corect , dar sper sa ma intelegeti si va rog pentru un raspuns.
Cu multumiri,
Cristi
In cazul in care debitoarea introduce actiunea in anulare pe motivul ca nu corespunde soldul debitor, instanta poate tine cont de acest fapt modificand cuantumul datoriei, prin raportare la noul sold debitor, mentinand restul prevederilor din hotarare.
Daca nu introduce actiune in anulare va putea, in cazul in care dumneavoastra solicitati intraga suma, face contestatie la executare solicitand ajustarea datoriei la soldul real.
Nu intentionez sa cer decat ce mi se cuvine. Dar , daca debitoare,imi face aceasta plata (valoarea creantei este de peste 4 miliarde vechi, iar plata facuta,in acest timp pana la comunicare adica, este de ex de genul 2000 lei.) nu face asta cu intentia de a lungi procesul ,tocmai prin aceste modificari de sold minore, si de a nu obtine eu o sentinta prin care sa o oblig la plata unei sume mult mai mari si pe care poate nu o are ?
Sau instanta nu poate sa-si dea seama de acest fapt /intentie ?
Actiune in anulare
pneuros
Am facut o somatie de plata care s-a admis , pe urma debitorul a formulat actiune in anulare care sa respins. Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 ... (vezi toată discuția)