Buna ziua! Am facut un contract de vanzare cumparare cu rezervare de uzufruct viager in urma careia am cumparat o cota dintr-o garsoniera. Acum persoana care mi-a vandut doreste sa anuleze actul de vanzare cumparare pt ca nu i-am sters praful de pe tablouri. Il poate anula in instanta? Ea a semnat ca a primit suma solicitata, toate actele si impozitele le-am platit eu.
Nu poate anula nimic.
Nu aveti nici o obligatie sa stergeti vreun praf de pe nici un tablou, folosinta imobilului o are uzufructuarul, el trebuie sa isi faca ce curatenie vrea. De mentionat ca daca abuzeaza de folosinta, puteti sa il dati in judecata si sa ii inceteze dreptul de uzufruct. Asa ca persoana respectiva trebuie sa aiba grija.
Persoana respectiva are peste 75 de ani, varsta la cre se solicita de catre notar un certificat psihologic. Eu am luat de la medicul de familie adeverinta ca nu este in evidenta cu boli psihice si am dus-o si la un cabinet particular de analize psihologice si in urma unor teste a fost declarata apt pt a semna contracte cu valoare juridica. ( cabinet acreditat care elibereaza certificate psihologice pt port arma). Acum imi da impresia ca vrea sa faca pe nebuna si sa spuna in instanta ca nu stie ce a semnat. Poate face ceva sau nu?
Uzufruct viager
marypopp
Buna ziua,
As dori un raspuns pertinent in urmatoarea speta:
In cazul unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil, cu clauza de uzufruct viager in ... (vezi toată discuția)