avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ..procedura ..dispunere ,, incepere urmarire penala '' ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

..procedura ..dispunere ,, incepere urmarire penala '' !

O plangere penala pe art.307 Cp , finalizata de Parchet cu ..NUP , atacata in Instanta si soldata cu desfintarea rezolutiilor si trimiterea dosarului la Parchet pentru IUP .......!
...Care este procedura de incepere a urmaririi penale dat fiind faptul ca ..Parchetul a retrimis dosarul ..Politie si din luna decembrie 2010... sta acolo .
Am intrebat care-i stadiul in care se afla dosarul si mi s-a comunicat ca se asteapta da se primeasca ...,,indicatii de la ..procuror '' !?....ce indicatii mai vor ?? ..instanta a dispus clar .....,,inceperea urmaririi penale !"
...Multumesc !
Cel mai recent răspuns: tutu12 , utilizator 15:52, 1 Februarie 2011
instanta a dispus IUP insa procurorul este cel care va decide momentul. probabil ca este necesara completarea UP, administrarea de probe suplimentare, etc etc.
Bună ziua,

În cuprinsul art. 255-269 din Codul de Procedură penală veți regăsi reglementată tema care vă interesează, și anume terminarea urmăririi penale.
Faptul că instanța v-a admis plângerea formulată în temeiul prev. art. 278 ind. 1 C.pr.pen., în baza lit. b), alin. 8 din același articol, nu înseamnă că, odată începută urmărirea penală, soluția procurorului nu poate fi aceea de scoatere de sub urmărire penală.

Cred că e în interesul dumneavoastră ca, dacă instanța apreciază că mai trebuiesc administrate probe, procurorul să procedeze la aceasta. În acest sens, fac referire la Decizia nr. 26/2008 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, publicată in M. Of. nr. 423/22 iunie 2009, prin care instanța supremă a stabilit următoarele : În cazul soluției de admitere a plângerii împotriva rezoluțiilor sau ordonanțelor procurorului de netrimitere în judecată, întemeiată pe dispozițiile art. 278 ind 1 alin 8 lit. b C.pr.pen., mențiunile privind faptele, împrejurările ce urmează a fi constatate și mijloacele de probă se vor indica numai în considerentele hotărârii.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
ContSters182415, utilizator
..Daca Instanta s-a pronuntat asupra cauzei , a desfiintat rezolutiile parchetului , exprimandu-si parerea ca ,,..org. de urmarire panala au interpretat gresit probele administrate ...'' ..iar procurorii si-au intemeiat solutiile in mod vadit , contrar actelor dosarului ..'' !!!
Ce sa mai faca ....,,militienii '' si ... procurorii , ??..poate sa incerce o musamalizare ....!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate fi efectuata o expertiza judiciara Mihaita Catalin Mihaita Catalin Speta: Accident mortal de circulatie. Victima singura in autoturism (autoaccidentare - alte autovehicule, persoane nu au mai fost implicate in accident). Se ... (vezi toată discuția)
Un sup la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei romane ? dilema dilema Buna ziua, Doresc sa adresez urmatoarea intrebarea domnilor si doamnelor avocat de aici : Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei ... (vezi toată discuția)
Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)