avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cote de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cote de intretinere

Buna ziua ,
Ma bucur nespus de mult ca am gasit acest forum , am si eu o problema si poate puteti sa ma ajutati .
Intrebare :
1. o firma care isi desfasoara activitatea intr-un apartament la parterul unui bloc care nu este racordat la RADET , are centrala proprie cu care produce singur apa calda si caldura pentru toti locatarii , poate sa-si sigileze conducta de gaze pt. bucatarie si conducta pt. apa calda si sa solicite asociatiei de proprietari sa nu mai plateasca nici un consum pt.acestea .
2. daca montez apometre pt. apa rece , cu toate ca nici un locatar nu mai are instalat , cum platesc apa rece .
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:27, 30 Aprilie 2008
1. Puteti sa sigilati, cu conditia sa nu daunati celorlalti locatari, respectiv, prin sigilarea conductei dumneavoastra sa nu fie afectate utilitatile co-locatarilor, adica sa nu ii impiedicati pe ceilalti sa beneficieze de utilitatile lor.
2. apa rece o platiti la pretul stabilit in contract cu Regia de Apa, sau societatea care furnizeaza apa. daca regia, sau societatea furnizeaza atat apa calda, cat si rece si dumneavoastra sunteti racordati la acestea, adresati-va cu o cerere prin care sa solicitati sa platiti doar apa rece si sa vina un reprezentant al societatii de furnizare a apei pentru a va sigila conducta de apa calda. Bineinteles, ca trebuie sa fiti cu plata "la zi" a acestor utilitati.
În primul rând, aceste demersuri nu pot fi făcute fără a exista o adunare generală a proprietarilor care să ia o hotărâre în ceea ce priveşte sigilarea conductei de gaze şi a conductei de apă caldă, după care hotărârea aceasta va fi adusă la cunoştinţa furnizorilor de utilităţi implicaţi, pentru a-şi da acordul cu privire la aceasta. Poate că sigilarea trebuie să o facă o persoană calificată de la fiecare furnizor şi nu un badea Gheorghe...
În al doilea rând, cu privire la montarea de apometre în apartamentul dv., după ce le-aţi montat cu o persoană autorizată şi apometrele respectă condiţiile de metrologie conform legii, veţi înştiinţa preşedintele asociaţiei despre acest aspect pentru ca, din acel moment, apa rece să vă fie facturată conform citirii apometrului. Pentru că ceilalţi locatari nu au apometre vor plăti apa rece în sistem pauşal, iar pierderile de pe coloană vor fi suportate de către toţi proprietarii, inclusiv de către dv.
Dacă nu înştiinţaţi asociaţia despre montarea apometrelor şi nu-i veţi arăta documentele legale şi apometrele sigilate, aceasta nu vă va fi luată în seamă şi veţi plăti tot în regim pauşal.
Nu cred că aveţi încheiat contract de furnizare de apă rece separat cu furnizorul!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2008
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometrele de apartament bozzont bozzont Locuiesc intr-un bloc format din 2 scari a cate 16 apartamente fiecare. Cu toate ca nr de aparamente este foarte mic si toate apartamentele au apometre de apa ... (vezi toată discuția)
Doresc să ies din asociația de proprietari. cum să procedez? allina_geo allina_geo Buna ziua!Doresc sa ies din asociatia de proprietari din care fac parte si as dori sa stiu cum sa procedez si care este legea ce imi permite acest lucru.In ... (vezi toată discuția)
Calcul apa rece Lucia_P Lucia_P Locuiesc intr-un bloc racordat la apa rece printr-o retea telescopica deci necontorizat . Cum se calculeaza consumul de apa rece pentru locatarii care si-au ... (vezi toată discuția)