avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... În asociație bloc s a hotărât montarea apometrelor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

În asociație bloc s a hotărât montarea apometrelor prin adunarea generală ...

Buna ziua
În asociație s a hotărât prin adunarea generală montarea apometrelor ,dar la cam 25% din apartamente nu au fost montate.
Care este cadrul legal de a reuși montarea apometrelor la toate apartamentele din bloc ?
Proprietarii ap rămase nu au răspuns la aceasta acțiune hotărâtă in adunare generală.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2025
elenaluiza, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:11, 14 Aprilie 2025
locatarii nu pot fi obligati, insa vor plati la pausal
Legea 196/2018
[ link extern ]

ART. 32
(1) Proprietarii sunt obligați să ia măsuri pentru consolidarea și modernizarea condominiului,
modernizarea echipamentelor, instalațiilor și dotărilor aferente, montarea contoarelor pentru
individualizarea consumurilor la nivel de proprietate individuală
, reabilitarea termică în scopul
creșterii performanței energetice, precum și reabilitarea structural-arhitecturală a anvelopei
condominiului pentru creșterea calității arhitectural-ambientale a acestuia, potrivit prevederilor
legale, ...

Cei care nu vor sa isi monteze vor plati nu la pausal ci vor imparti toata diferenta intre apometrul general si suma apometrelor montate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2025
w_v_w_v, utilizator
diferenta aceasta inseamna pausal

w_v_w_v a scris:

Legea 196/2018
Cei care nu vor sa isi monteze vor plati nu la pausal ci vor imparti toata diferenta intre apometrul general si suma apometrelor montate.

Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2025
adriandimitriu, utilizator
Pausal insemna o valoare care se stabileste in baza unei expertize.
Erau norme care prevedeau consum pausal de 3.3m3 la apa calda si 5.1 m3 la apa rece totul pe persoana.
Pe cand aici cei necontorizati vor imparti diferenta ramasa in mod egal pe apartamente, diferenta care variaza de la luna la luna.
E de ajuns sa aiba in prima luna o diferenta mare ca apoi contacteaza asociatia sa le puna apometre si sa le sigileze.
Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2025
w_v_w_v, utilizator
e posibil sa aveti dreptate cu definitia. insa pe vremea comunistilor, plata la 'pausal' se facea astfel:
1. factura de incalzire se impartea la suprafata locativa si apoi se inmultea cu suprafata fiecarui apartament;
2. facturile de apa rece, calda, gaze, se imparteau la numarul total de locatari, apoi se inmultea cu numarul din fiecare locuinta
si tot asa....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt locatara unui apartament intr-un bloc cu pierderi ... AnaCaram AnaCaram Bună ziua! Sunt locatara unui apartament intr-un bloc cu pierderi foarte mari de apa. În urma cu câteva luni de zile , am semnat un acord prin care ... (vezi toată discuția)
La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este ... gambette gambette La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este obligatorie montarea unui apometru pe racordul de alimentare cu apa rece de la reteaua comuna? (vezi toată discuția)
Apomentre necesare la 90% din apartamente pentru a fi luate in considerare? AlinMiloaie AlinMiloaie Detin un apartament intr-un bloc in care nu toate apartamentele au apometre (nu stiu cate). Eu am apometre si deoarece am montat un boiler, nu mai folosesc apa ... (vezi toată discuția)