avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara sua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara sua

m
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
marianab, utilizator
elis a scris:

Alexandru Radu Popescu a scris:

In primul rand nu puteti obtine aici o hotarare nestiiind sau neputand dovedi veniturile sotului.
Cel mai sigur este sa actionati direct in SUA. In ce stat locuieste?


Exista o Conventie despre obtinerea pensiei alimentare in strainatate, despre care s-a facut referire mai sus. Prin urmare, nu are cum sa actioneze in SUA direct.

O problema a doamnei era cu angajarea unui avocat .... daca poate sau nu sa-si angajeze un avocat din Baia Mare? Din cate cunosc un avocat are competenta pe tot teritoriul tarii, dar in Legea nr.26/1991 prin care s-a ratificat Conventia de la New York din 1956 s-a stabilit ca institutie intermediara Baroul de Avocati al municipiului Bucuresti. Deci, din acest barou trebuie sa-si aleaga un avocat .....



Chiar daca exista o conventie in acest sens, pe care o cunosc foarte bine fiind membru American Bar Association, acest lucru nu ingradeste posibilitatile omului de a-si realiza drepturile pe ce cale doreste. Ca se poate si stand acasa prin Baroul Bucuresti, e cu totul altceva.
POtrivit art. 2 al respectivei conventii, caile juridice prevazute completeaza celelalte cai juridice existente in dreptul intern si international.
Ca atare, persoana este libera sa actioneze pe ce cai doreste.

In privinta statului Illinois, daca aveti numele si adresa, eventual SSn-ul dansului, va pot obtine declaratia sa de impunere de la fisc...
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
Radu Popescu, Avocat
pt. a obtine declaratia de impunere la fisc a unei persoane este nevoie de acordul acesteia?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2008
marianab, utilizator
Trimiteti-mi-le pe privat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere tata rezident spania ContSters78644 ContSters78644 sint divortata copil de 16 ani.de 6 ani tatal fetitei a plecat definitiv in spania si nu a mai platit pensie alimentara.este rezident cu scte in regula si ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara laurafs laurafs buna ziua , as dori sa stiu si eu daca se poate face recalcularea pensiei am 2 fetite, primesc o pensie lunara de 180 de lei ptr amandoua fostul sotul ... (vezi toată discuția)
Obtinerea pensiei de intretinere din strainatate Livica Livica Obţinerea pensiei de întreţinere din străinătate, în temeiul Convenţiei de la New York din 1956, la care România a aderat prin Legea nr. ... (vezi toată discuția)