avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

In urma decesului bunicului meu urmeaza a se face succesiunea.Pentru teren exista titlu de proprietate, dar pentru casa nu. Casa este construita de mult timp si nu a existat niciodata un titlu de proprietate asupra ei. Cum trebuie procedat pentru a obtine acest titlu de proprietate pentru a fi inclusa in bunurile care fac obiectul succesiunii?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 08:44, 2 Februarie 2011
Pentru casa este suficienta adeverinta pe care o primiti de la primarie.
Solicitati si anexa nr. 1, cerere deschidere procedura succesorala!
multumesc!
trebuie inscris in CF titlul de proprietate pe teren, odata cu inscrierea titlului se inscrie si constructia in baza unui Certificat de atestare a edificarii constructiei emis de primarie.
aceasta inscriere se face in urma unor masuratori topo si a unei documentatii efectuate de un autorizat cadastru (gasiti lista la OCPI din jud dvs)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune bnykoleta bnykoleta Buna ziua, Daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. Este vorba despre casa in care locuiesc parintii mei; casa a fost construita de catre bunicul meu in anul ... (vezi toată discuția)
Cadastru certificat de mostenitor dddgab dddgab Buna ziua. Am dobandit o casa la tara prin mostenire, acum 10 ani. Am aflat ca trebuie sa fac niste formalitati pentru inregistrare la cadastru. Ce ar trebui ... (vezi toată discuția)
Edificare imobile construite fara autorizatie de constructie ady09 ady09 va rog sa-mi spuneti prevederile legale cu privire la modalitatile de edificare a unui imobil construit fara autorizatie de constructie , cladire construita ... (vezi toată discuția)