avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Buna ziua,
Daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. Este vorba despre casa in care locuiesc parintii mei; casa a fost construita de catre bunicul meu in anul 1959, pentru aceasta casa tereun aferent si inca un teren a fost emis in anul 1991 un titlu de propirietate pe numele faratelui bunicului meu si bunicul trecut- mostenitor , fratele fiind decedat din anul 1982. Fratele bunicului nu a fost casatorit si nu a avut copii. Bunicul meu mai are o sora care nu are pretentii la aceasta proprietate. In tot acest timp taxele au fost platite de catre bunicul meu. Ce este mai bine de facut sa deschidem succesiune dupa fratele decedat al bunicului sau ne putem folosi de uzucapiune. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 11:17, 22 Februarie 2011
nu stiu daca sunt toate conditiile indeplinite pentru uzucapiune....
nu este foarte clar cine este proprietar conform titlului de proprietate: daca este bunicul ca mostenitor atunci intabulati titlul de proprietate printr-o documentatie efectuata in urma unor masuratori topo de catre un autorizat cadastru. in aceasta documentatie printr-un certificat de atestare a edificarii constructiei (emis de primarie ) veti inscrie in CF si casa.
(daca nu va este clar cine e proprietar pe titlu : va recomand sa va adresati la OCPI din jud dvs. - pentru ca fiecare ocpi a scris pe titluri dupa cum i-a dus mintea proprietar , mostenitor ect. Dar desigur puteti afla si consultand un notar sau un avocat.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate petrescu alina petrescu alina In urma decesului bunicului meu urmeaza a se face succesiunea.Pentru teren exista titlu de proprietate, dar pentru casa nu. Casa este construita de mult timp ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dumitrugj dumitrugj buna ziua! pe titlu de proprietate scrie \"declara cetateanul Xdin orosul A judetul B primeste in proprietate o suprafata totala de 1400mp prin constituirea ... (vezi toată discuția)
Acþiune în constatarea dreptului de proprietate prin uzucapiune sau ordinul prefectului? NEVERMORE NEVERMORE Vă rog mult - dacă se poate - să-mi spuneţi ce se poate face în cazul în care am solicitat la OCPI, întabularea terenului pe care am edificate ... (vezi toată discuția)