avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii declaratii rectificative cas
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

declaratii rectificative cas

Buna!
Am si eu o intrebare- am un caz de reintegrare, prin urmare trebuie sa fac rectificative la cas din febr pana in dec 2010. Nu am mai facut pana acum; stiu ca trebuie sa bifez la anexa 1.1. rectificativa si sa adaug salariatul si suma aferenta - din Mentor nu pot scoate rectificativa; asta e ok, atunci cand merg la anexa 1.2. va aparea implicit suma adaugata. cred ca fac ceva gresit pentru ca revazand declaratia , pe anexa 1.2. apare doar salariul persoanei respective si la numar de salariati 1,00. La anexa 1.1. apare corect rectificativa. Ce nu fac bine?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: boerica , utilizator 21:29, 4 Februarie 2011
Va recomand sa citi normelel de aplicare a fostei legi 19/2000. Acolo scrie ceva de genul ca nu trebui sa intocmiti declaratii rectificative pentru reincadrare in munca. Suma cuvenita si calculata pentru perioada febr-dec 2010 se poate adauga in luna pentru care se face declaratia.
Pentru situatiile in care au intervenit modificari cu privire la veniturile inscrise in declaratia nominala, prin acordarea retroactiva a unor drepturi banesti asupra carora se datoreaza contributie, nu se depune declaratie rectificativa.
Aceste venituri se includ in baza de calcul a lunii in care aceste drepturi se achita. Fac exceptie situatiile in care drepturile banesti in cauza au fost acordate in baza unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, precum si situatiile in care prin astfel de hotarari se dispune reincadrarea in munca a unor persoane, cazuri pentru care se intocmesc declaratii rectificative corespunzatoare fiecarei luni.
La depunerea la casa teritoriala de pensii a declaratiilor rectificative, acestea vor fi insotite de o nota justificativa intocmita de angajator, semnata de conducatorul unitatii, prin care se motiveaza necesitatea efectuarii rectificarilor, si de copia documentului legal care sta la baza acestora."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie rectificativa cas Dana Salomia Dana Salomia Trebuie sa fac declaratie rectificativa pentru o persoana care este pensionara si lucreaya cu jumatate de norma. Eu nu am trecut-o corect. Cand fac ... (vezi toată discuția)
Reincadrare salariati in anul 2012 angelica2012 angelica2012 La inceputul acestui an, am calculat drepturile salariale pentru un salariat care a fost reincadrat in baza unei sentinte data de instanta (perioada calculata ... (vezi toată discuția)
Diferenta salariu obtinuta in instanta alcibiade alcibiade Buna seara Un fost salariat, obtine in instanta o diferenta salariala actualizata cu coeficientul de inflatie. Unitatea are obligatia de a declara si de a ... (vezi toată discuția)