avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii reincadrare salariati in anul 2012
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

reincadrare salariati in anul 2012

La inceputul acestui an, am calculat drepturile salariale pentru un salariat care a fost reincadrat in baza unei sentinte data de instanta (perioada calculata a fost sept 2009-ian 2012). Am determinat contributiile si le-am platit iar apoi am intocmit declaratii rectificative pentru perioada mentionata. Problema a aparut atunci cand am primit somatia de la ANAF ca avem de plata dobanzii.
Dupa ce am facut declaratiile rectificative, am trimis o adresa catre ANAF prin care ii informam de situatia aparuta, le-am insirat nr declaratiilor rectificative si am anexat hotararea Instantei. Raspunsul lor a fost ca sunt corect calculate dobanzile penalizatoare.
In adresa am facut si trimiterea la Legea 571/ 2003 art. 296^18, al 5^1.
Este corect faptul ca am intocmit declaratii rectificative, avand in vedere ca nu au fost modificate prevederile pct. 2.6 – 2.8 din HG 1397/2010 din Instructiunile de completare a formularului Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate potrivit carora, pentru contributiile sociale, in situatiile in care au fost acordate drepturi banesti in baza unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, precum si in situatiile in care prin astfel de hotarari se dispune reincadrarea in munca a unor persoane, se intocmesc declaratii rectificative corespunzatoare fiecarei luni?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Declaratii rectificative cas rraicu rraicu Buna! Am si eu o intrebare- am un caz de reintegrare, prin urmare trebuie sa fac rectificative la cas din febr pana in dec 2010. Nu am mai facut pana acum; ... (vezi toată discuția)
Reincadrare prin decizie judecatoreasca FLAVIU POP FLAVIU POP Avem la firma un proces terminat cu o reincadrare a persoanei in cauza. Instanta a dispus plata salariilor BRUTE pe perioada pana a fost reangajat. O experta ... (vezi toată discuția)
Diferenta salariu obtinuta in instanta alcibiade alcibiade Buna seara Un fost salariat, obtine in instanta o diferenta salariala actualizata cu coeficientul de inflatie. Unitatea are obligatia de a declara si de a ... (vezi toată discuția)