avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... victima in accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

victima in accident rutier

Nepotul meu a fost omorat intr-un accident rutier. Familia poate primi daune materiale de la firma de asigurari , stiind ca proprietarul avea si casco la autoturism.Cel care era la volan traieste, dar nu era proprietarul masinii.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 07:59, 3 Februarie 2011
daunele se achita in baza politei RCA si nu a celei CASCO. verificati existenta politei RCA si identitatea asiguratorului.
Pararea mea este ca daca familia decedatului nu este de acord cu daunele oferite de firma de asigurari,se poate constitui parte civila in instanta sa solicite despagubiri si daune morale.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
De la vinovat poti obtine doar diferenta dintre daunele morale suferite si ceea ce iti ofera asigurarile. Deoarece inculpatul este asigurat nu exista un drept de optiune intre vinovat si asigurator. Intai se acceseaza asigurarea si abia apoi te indrepti impotriva inculpatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier andreeey4ever andreeey4ever buna seara!va rog sa ma lamuriti si pe mine unde pot sa cer despagubiri in cazul in care un membru al familiei a murit intr-un accident rutier in timp ce venea ... (vezi toată discuția)
Proces Vali30 Vali30 Intr-un proces penal daca asiguratorul decide sa nu plateasca dauna intr-un accident cu omor din culpa la cine ai revine cheltuiala? (vezi toată discuția)
Casco recupereaza pe rca? dorinv dorinv Am fost tamponat de un auto rezultand pagube. Celalalt sofer a fost cel vivnovat. Am fost la Politie la tamponari, ni s-a facut procev verbal de constatare pe ... (vezi toată discuția)