avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare functionari publici dupa noua lege
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare functionari publici dupa noua lege


Buna ziua
Ma intereseaza daca pot sa promovez in 2011 pe consilier principal avand in vedere situatia mea:
Am fost incadrata la o institutie publica din 1 aprilie 2007 pe postul de consilier asistent 3,timp de 2 ani nu am promovat nici o treapta.La inceputul lui 2009 am fost promovata pe treapta a-2-a,iar in 2010 pe treapta 1.nu stiu exact datele deoarece am fost in concediu mediacal din 26 ianuarie 2009,iar in 27.04.2009 am intrat in concediu de maternitate.
In 27.04.2011 imi reiau activitatea si conform noilor legi doresc sa stiu toate caile de promovare,avand in vedere ca am o vechime in munca pe studii superioare de 8 ani si2 luni inclusiv cu perioada de maternitate(2 ani).
Pe postul de consilier asistent de 4 ani(2ani lucrati+2 maternitate) iar conf noilor legi nu e nevoie decat de 3 ani pe acelasi grad.

Va multumesc.
Stai sa ne intelegem. In prima faza spui ca ai 8 ani pe studii superioare dupa care vorbesti de 4 ani consilier asistent. daca ai 8 ani de ce nu esti principal . Sa inteleg ca la concursul organizat de institutie ai optat pentru asistent. daca este asa reincadrarea conform noii legi de salarizare chiar daca ai 4 ani (tu pe consilier asistent ai numai 2 pentru ca ceilalti 2 ani nu sunt considerati vechime in specialitate) va fi pe consilier asistent clasa de salarizare va fi calculata in functie de gradul institutiei si de gradatia corespunzatoare transei de vechime.In anul 2011 nu vei putea promova pentru ca trebuie sa ai 3 ani . Mai exista o problema cum ai putut fi promovata in treapta cand tu ai avut raportul de serviciu suspendat pentru concediu de maternitate respectiv pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Promovarea este ilegala. Nu s-a sesizat ANFP-ul cand s-au transmis dispozitiile in conformitate cu art. 26 din Legea 188/1999 rep.? Daca spui ca ai vechime pe studii superioare 6 ani fara concediu de maternitate si institutia unde lucrezi ia in calcul vechimea totala poateai noroc si cei de la ANFP nu se sesizeaza. Dar repet este la latitudinea celor de la resurse umane daca trec cu vederea acest aspect. In rest bafta!
Multumesc pt.raspuns.
Totusi uitandu-ma in oug148/2005 actualizata in 01.01.2009 la
Art. 18. - (7) Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
rezulta ca am vechimea de 4 ani pe postul de consilier asistent,si beneficiez de toate drepturile inclusiv avansarea in grad.

Perioada în care funcţionarii publici care s-au aflat în concediu pentru creşterea copilului de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, nu constituie vechime în specialitatea studiilor. Perioada asimilată vechimii în specialitatea studiilor reprezintă perioada în care o persoană a desfăşurat în mod efectiv o activitate profesională în specializarea studiilor absolvite, or, pe perioada suspendării pentru îngrijirea copilului funcţionarul public nu exercită efectiv atribuţiile corespunzătoare funcţiei publice deţinute şi nu desfăşoară activităţile prevăzute în fişa postului pentru a acumula în acest fel vechime în specialitatea studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare pe un grad "imediat superior"sau recrutare pe un grad " superior" barbutmar barbutmar Buna ziua, Sunt functionar public in cadrul administratiei publice locale incepand cu anul 2005.Postul pe care am sustinut consurs si am fost admis- consilier ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad CAMO CAMO Buna ziua.Vreau de la inceput sa va rog sa ma iertati daca o sa va plictisesc cu insiruirea datelor de mai jos dar sunt sigura ca mi s-a facut o nedreptate si ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic asistent, treapta 2 Pisi Mia Pisi Mia Daca o persoana venita de pe contractual, da concurs pe un post de functionar public respectiv, consilier juridic, asistent, treapta 2, pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)