avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... fuga de la locul accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

fuga de la locul accidentului

Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta. Pe timp de noapte un autoturism circula regulamentar, pe banda unu. Pe banda doi, inceraca pe partea drepata auoturismil 2 sa il depaseasca si, neavand timp deoarece avea o masina parcata in fata, cand incearca sa se incadreze pe banda unu loveste cu stanga-spate autoturismul 1. Soferul nu opreste. Ulterior, in urma plangerii la rutiera, se gasesta autorurismul 2 , cel care a efecutat aceasta manevra de depasire in urma careia a rezultata dauna. Culmea, proprietarul nu este acelasi cu soferul si nu recunoaste ca masina lui ar fi fost implicata in asa ceva, cu toate ca are dauna aferenta. I se face proces-verbal, i se da amneda si i se retine permisul de conducere pt. 30 de zile. Este corect ca el sa fie cel amndat?#-o
Va multumesc pt. raspunsuri. Nu prea ma pricep la contraventionale, desi sunt avocat. Si cu atat mai mult cu cat sunt direct implicata in cauza. =D>
Ideea e ca asta (proprietarul) nu recunoaste ca ar fi condus el masina, doar zice ca a gasit-o lovita in parcare. Iar politisul, in procesul-verbal l-a trecut ca si detinator al autoturismului, nu ca si conducator. El zice ca nu are calitate de contravenient si, in plus, vorbeste si de abuz in serviciu din partea agentului. :O
Va trebui sa dovedeasca ca la ora accidentului se afla in alta parte, fara masina. In cursul procesului privind anularea pv depuneti cerere de interventie si solicitati aceasta proba.
Multumesc pt. raspunsuri. Oricum, sunt si eu parte in proces, ca si intimat, alaturi de IPJ. Vedem ce va iesi! =D>
matahachiro a scris:

Va trebui sa dovedeasca ca la ora accidentului se afla in alta parte, fara masina. In cursul procesului privind anularea pv depuneti cerere de interventie si solicitati aceasta proba.

Mda, cu siguranta va face dovada ca era in alta parte ... se lupta cu perna in pat, adica omul dormea pe cand masina i-a fost lovita in parcare.
Ce dovada sa faca...il cheama martor pe..."mos ENE", ala ce vine pe la gene :P
Am pretentii de la unii avocati, cand isi dau cu parerea in diverse cazuri.
"Victima" trebuie sa prezinte dovezi clare, sa vina cu cel putin 2 martori oculari, ca altfel e greu sa dovedeasca ca tocmai aceea ar fii masina care "l-a lovit"...adica sa intelegem ca mergea omul cu lateralul de l-a lovit ?#-o
Cel care a lovit, este tocmai "victima" care acum se vrea "parte vatamata", ptr. ca a lovit din spate. A vorbit la telefon, o pipaia pe amanta pe picior, sau se uita pe trotuar dupa gagici, ca numai la drum nu s-a uitat.#-o
Intr-un accident intotdeauna sunt 2 vinovati, nu doar unul singur, al doilea intradevar e vinovat doar ptr ca nu a condus prudent, nu a anticipat intrarea pe banda lui de mers a altui autovehicul, care probabil si semnalizase intentia de schimbare a sensului de mers...deci sunt mai multe necunoscute in cazul de fata.
Daca ne dam toti cu presupusul, ajungem pescari si din tantar facem armasar...:stunned:
Poate nu am fost destul de clara. Era 2 noaptea, eu eram chemata la politie sa asist la audierea unui invinuit, din oficiu. Eu circulam regulamentar pe banda doi, cea de langa axul drumului. Pe banda unu, vine nenea asta nervos si ma tot claxoneaza ca vroia el sa treaca pe banda mea. Eu nu aveam unde sa ma bag pe banda unu, era ceva mai in fata o masina oprita. Atunci, el incearca depasirea asta, pe partea dreapta si, la incadrarea pe banda mea, ma loveste cu partea stanga-spate in partea mea dreapta-fata. Eu am un martor. Acum, vine si spune ca n-a fost el, ca a gasit masina asa in parcare, bla,bla... La volan, n-a fost el, asta am vazut, a fost un borac...posibil sa n-aiba permis, dar masina e a lui...I se retine permisul si face contestatie. Nu stiu inca ce a scris, n-am fost citata...o sa fiu, probabil. Are sanse sa castige? Ca n-ar fi corect, pe cuvant!!! :(

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie politie accident usor alinbarbulescu alinbarbulescu Buna Ziua Am fost implicat intr-un accident usor cu un trolebuz. Pe scurt, mergand pe strasa Witing (face legatura intre Gara de Nord si Calea Plevnei) care ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara victime doar avarii ioska1987 ioska1987 ma aflam pe un drum european,cu doua benzi pe sens,circulam pe banda de langa acostament,apropiinduma de o localitate pe banda care circulam a aparut niste ... (vezi toată discuția)
Tamponare Ciprian_m89 Ciprian_m89 Salut! am avut si eu nefericirea de a fi implicat intr-un accident pe un drum cu doua benzi pe sens, accident in care am fost implicate 4 autoturisme. Eram ... (vezi toată discuția)