avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... fuga de la locul accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

fuga de la locul accidentului

Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta. Pe timp de noapte un autoturism circula regulamentar, pe banda unu. Pe banda doi, inceraca pe partea drepata auoturismil 2 sa il depaseasca si, neavand timp deoarece avea o masina parcata in fata, cand incearca sa se incadreze pe banda unu loveste cu stanga-spate autoturismul 1. Soferul nu opreste. Ulterior, in urma plangerii la rutiera, se gasesta autorurismul 2 , cel care a efecutat aceasta manevra de depasire in urma careia a rezultata dauna. Culmea, proprietarul nu este acelasi cu soferul si nu recunoaste ca masina lui ar fi fost implicata in asa ceva, cu toate ca are dauna aferenta. I se face proces-verbal, i se da amneda si i se retine permisul de conducere pt. 30 de zile. Este corect ca el sa fie cel amndat?#-o
ana-cristina a scris:

Va multumesc pt. raspunsuri. Nu prea ma pricep la contraventionale, desi sunt avocat. Si cu atat mai mult cu cat sunt direct implicata in cauza. =D>
Ideea e ca asta (proprietarul) nu recunoaste ca ar fi condus el masina, doar zice ca a gasit-o lovita in parcare. Iar politisul, in procesul-verbal l-a trecut ca si detinator al autoturismului, nu ca si conducator. El zice ca nu are calitate de contravenient si, in plus, vorbeste si de abuz in serviciu din partea agentului. :O

Proprietarul are dreptate. Politistul trebuie sa faca dovada ca masina nu a fost lovita in parcare, iar faptasul a parasit locul accidentului, revenind "in peisaj" doar dupa ce si-a asigurat un alibi, adica un potential martor-cheie(martor-fabricat).
In cazul asta, cei mai competenti sunt cei de la criminalistica si cei de la omucideri, ca pana la urma adevarul trebuie sa iasa la iveala.
Succes si ... multe =D>
Multumesc mult! Accidentul nu a avut urmari, doar avarii usoare. Sper sa se lamureasca totul... :)
ana-cristina a scris:

Multumesc mult! Accidentul nu a avut urmari, doar avarii usoare. Sper sa se lamureasca totul... :)

Doamna draga, eu va stimez si va respect, am inteles despre ce este vorba, dar vreau doar sa va ganditi ca nu e admisibil ca proprietarul sa fie sanctionat in vre-un fel, atata timp cat dvs. chiar ati declarat ca nu el era la volanul autoturismului.
Poate oricui sa-i fie furat autoturismul din parcare, iar in caz de evenimente rutiere, vinovatul sa se faca pierdut si sa abandoneze masina in locul de unde a luat-o. Eu personal, n-as accepta aceasta situatie de a fi tras la raspundere si sanctionat, daca stiu ca nu am fost vinovat cu nimic.
Dvs. ca un avocat bun si corect, il puteti indruma sau chiar sustine pe proprietar, pentru ca acesta sa nu fie sanctionat pe nedrept.
In rest,

Toate cele bune,
Sacrifice.:)
Da procedura de solutionare a accidentelor usoare spune ca trebuie sa identifici proprietarul si el are obligatia sa comunice politiei cine a condus sau cui a incredintat masina sa o conduca.
Deci,prin analogie individul daca a recunoscut ca el a fost si avand in vedere ca era noapte de unde aretinut clinetul dvs.fizionomia. Asta este.si-a asumat raspunderea si a ramas pieton.
Ideea e ca a g=facut plangere contraventionala. Desi la politie a declarat ca asa a gasit masina in parcare si nu stie cine i-a lovit-o, in plangere spune ca era in dreapta, nu el a condus. El e doar proprietar si pasager. Si ca de fapt, eu i-am taiat calea si nu a avut loc niciun impact. Acum, sincer, ce spuneti??? Sa-l iert?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie politie accident usor alinbarbulescu alinbarbulescu Buna Ziua Am fost implicat intr-un accident usor cu un trolebuz. Pe scurt, mergand pe strasa Witing (face legatura intre Gara de Nord si Calea Plevnei) care ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara victime doar avarii ioska1987 ioska1987 ma aflam pe un drum european,cu doua benzi pe sens,circulam pe banda de langa acostament,apropiinduma de o localitate pe banda care circulam a aparut niste ... (vezi toată discuția)
Tamponare Ciprian_m89 Ciprian_m89 Salut! am avut si eu nefericirea de a fi implicat intr-un accident pe un drum cu doua benzi pe sens, accident in care am fost implicate 4 autoturisme. Eram ... (vezi toată discuția)