avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cat de important e cine deschide actiunea de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cat de important e cine deschide actiunea de divort

Buna ziua,as fi vrut sa ma ajutati in ce priveste divortul.Are multa importanta cine deschide actiunea? Precizez ca avem 2 copii,unul minor,o casa primita mostenire in care suntem coproprietari.Divortul l-as cere pt.implicarea celuilalt intr-o alta relatie.Trebuiesc probe?Momentan recunoaste,dar cu siguranta nu si la tribunal.Pot folosi martor fratii sau parintii mei? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cocopuff_nut , utilizator 16:52, 2 Februarie 2011
Nu are importanta cine deschide divortul, insa are importanta cum se va desfasura divortul, pentru ca intr-o zi, copiii vor citi si ei sentinta de divort si vor mai avea o trauma, vazand atitudinea sotilor.
Cel mai bine este sa divortati de comun acord, sa stabiliti dinainte cine va ramane cu copiii si cat revine fiecaruia din casa.
Nu se mai poate, nu se mai poate, ramaneti prieteni.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
aly_yoana, utilizator
#-o
Nu e de acord,iar daca deschid eu actiunea pe motiv ca m_a inselat,pot obtine amandoi copii .Bineinteles ma gandesc si la partaj,am muncit amandoi dar nu mai iert nimic.M-am saturat de aventurilei amoroase.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
cocopuff_nut, utilizator
Nu are importanta cine deschide divortul, important este cum se pronunta acesta - dina vina unuia din soti, din culpa comuna sau prin acord.
Situatia relatata de catre dvs trebuie dovedita in procesul de divort. Dovada poate fi facuta cu martori, care pot fi si persoanele indicate de catre dvs, poate fi oricine care cunoaste situatia.
prin actiunea de divort solicitati si incredintarea copilului minor si obligarea fostului sot la plata pensiei de intretinere in favoarea acestuia.
:">
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
cocopuff_nut, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va relatez urmatoarea situatie: familie tanara cu ... LIVIADOBER LIVIADOBER Buna ziua, Va relatez urmatoarea situatie: familie tanara cu doi copii minori; situatii conflictuale intre parinti care duc la imposibilitatea de a mai ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil mariana serban mariana serban Eu si sotul meu am hotarat ca nu mai putem convietui si am hotarat sa divortam amiabil.Precizez ca avem 2 copii minori 9 si 12 ani,ar trebui sa facem o ... (vezi toată discuția)
Probleme familie- divort cu minori misualina misualina sant casatorita de aproape12 ani,am 2copii minori,vreau sa ma despart de sotul meu,eu am servici de 14 ani iar el nu lucreaza imi poate lua copii? daca imi ... (vezi toată discuția)