avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe si impozite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe si impozite

#-oBuna ziua, as dori daca doriti sa ma lamuriti in legatura cu plata cas-ului prin foaie de varsamant sau cum se face ?, prin ce forma de plata?.
Daca aleg sa depun prin foaie de varsamant la anaf nu am gasit in acel tabel? sau cum sa numi din care preluam codul IBAN automat, nu am gasit trecut CAS nici CAss ci doar "BUGETELE ASIGURARILOR SOCIALE SI FONDURI(FD) SPECIALE.
Aceasta trebuie sa alegem ptr. plata CAS-ului sau ce anume?. MULTUMESC.
Si ptr. plata impozitului alegem prima rubrica(1) BUGETUL DE STAT.?. MULTUMESC.=D>
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 17:12, 2 Februarie 2011
Pentru firme exista optiunea de a plati cu op (prin banca) sau foaie de varsamant (cu numerar) direct la ANAF.
Sunt 2 conturi pentru contributiile salariale
1.Bugetul de stat-impozit salariu,profit,dividende etc
2.Bugetul asigurarilor sociale-contributii de sanatate,pensii, somaj,fd.de garantare, contr.indemnizatii 0.85%,fd de risc.
Pentru CAS si CASS alegeti BUGETELE ASIG.SOC. SI FD.SPEC., iar pentru impozit pe venit/profit/micro alegeti BUGETUL DE STAT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe salarii elascurtu elascurtu Buna:) As vrea sa stiu si eu in ce conturi IBAN ale trezoreriei se platesc taxele aferente salariilor (CCI, somaj pers, somaj unit, cass pers, cass unitate, ... (vezi toată discuția)
Declaratia 100 si relevanta pe care o are la calcularea pensiei Ruxandra82 Ruxandra82 Daca declaratiile la sanatate ,CAS si somaj sunt corecte iar declaratia 100 este dusa la finante in zero in ce mod ma afecteaza asta la calculul pensiei?Va ... (vezi toată discuția)
Administrator firma contributii sociale benedek vajk benedek vajk sunt un administrator de firma cu un singur angajat. Eu nu sunt angajat nici in alta part nici la firma in discutie, dividente nu primesc, deci sunt persoana ... (vezi toată discuția)