avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate fi decazuta o mama din drepturile parintesti?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate fi decazuta o mama din drepturile parintesti?

buna ziua.
varul meu este minor(7 ani) si a fost parasit de catre mama lui inainte de implinirea varstei de un an.respectiva femeie a mai pastrat legatura cu el,insa foarte rar si doar telefonic.Ea momentan locuieste si lucreaza in spania,dar nu are domiciliu stabil. in octombire s-a pronuntat divortul intre ea si unchiul meu(tatal copilului) si tutela i-a fost incredintata acestuia din urma.Insa in urma unei boli,el a decedat si as dori sa intreb daca ar exista vreo sansa ca minorul sa ramana in grija familiei mele? mentionez ca mama copilului l-a revazut pe acesta abia in toamna trecuta(la 6 ani dupa ce l-a parasit),i-a mai trimis 2-3 pachete de-a lungul anilor si cam atat a fost preocuparea ei pt el.mai mult,desi trebuia sa plateasca pensie alimentara,nu a dat niciun ban de cand s-a ponuntat sentinta(oct) si pana acum.in conditiile prezentate,eu ma intreb ce grija ar putea avea o mama asa nepasatoare fata de un copil? nici tatal minorului,nici restul familiei nu i-am vorbit vreodata rau de propria lui mama,insa copilul i-a simtit absenta si este foarte distant fata de ea. daca trebuie sa mai dau informatii suplimentare,nu ezitati sa ma intrebati si multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: NofreiGeorgina , utilizator 16:23, 4 Octombrie 2018
Din nefericire pentru dvs,chiar daca dezinteresul mamei este evident(din cele relatate de dvs),cele aratate nu sunt de natura sa deteremine decaderea acesteia din drepturile parintesti.
poate aveti succes cu o actiune de incredintare, contactati autoritatea tutelara sa va faceti o idee si apoi un avocat
cel mai bine actionati mama in judecata pentru incredintarea minorului.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
aly_yoana, utilizator
cand a venit in tara...in toamna...a discutat amical cu unchiul meu si restul familiei...a spus ca vreau doar divortul pentru ca vrea sa se recasatoreasca. in schimb,ea a intentat divortul si a cerut si tutela+pensie alimentara...sincera sa fiu,chiar sunt ingrijorata ca un biet copil dupa ce si-a pierdut tatal sa fie incredintat unei mame nepasatoare si sa-si schimbe si domiciuliu(ar trebui sa se mute in spania).cred ca nu ar fi deloc bine pentru el sa schimbe deodata ambientul ,suferind in acelasi timp o pierdere imensa.
Trebuie sa dovediti atitudinea mamei.Oricum cei de la Autoritatea Tutelara, cu siguranta nu sunt straini de caz. Merita sa incercati.

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)
Minor fara tutore legal? tudorsad tudorsad Am un prieten in varsta de 15 ani. Pana acum, bunica lui de pe mama a fost tutorele sau legal, avand in vedere faptul ca mama lui este mai mult plecata in ... (vezi toată discuția)