buna ziua.
varul meu este minor(7 ani) si a fost parasit de catre mama lui inainte de implinirea varstei de un an.respectiva femeie a mai pastrat legatura cu el,insa foarte rar si doar telefonic.Ea momentan locuieste si lucreaza in spania,dar nu are domiciliu stabil. in octombire s-a pronuntat divortul intre ea si unchiul meu(tatal copilului) si tutela i-a fost incredintata acestuia din urma.Insa in urma unei boli,el a decedat si as dori sa intreb daca ar exista vreo sansa ca minorul sa ramana in grija familiei mele? mentionez ca mama copilului l-a revazut pe acesta abia in toamna trecuta(la 6 ani dupa ce l-a parasit),i-a mai trimis 2-3 pachete de-a lungul anilor si cam atat a fost preocuparea ei pt el.mai mult,desi trebuia sa plateasca pensie alimentara,nu a dat niciun ban de cand s-a ponuntat sentinta(oct) si pana acum.in conditiile prezentate,eu ma intreb ce grija ar putea avea o mama asa nepasatoare fata de un copil? nici tatal minorului,nici restul familiei nu i-am vorbit vreodata rau de propria lui mama,insa copilul i-a simtit absenta si este foarte distant fata de ea. daca trebuie sa mai dau informatii suplimentare,nu ezitati sa ma intrebati si multumesc anticipat pentru raspuns.
Din nefericire pentru dvs,chiar daca dezinteresul mamei este evident(din cele relatate de dvs),cele aratate nu sunt de natura sa deteremine decaderea acesteia din drepturile parintesti.
cand a venit in tara...in toamna...a discutat amical cu unchiul meu si restul familiei...a spus ca vreau doar divortul pentru ca vrea sa se recasatoreasca. in schimb,ea a intentat divortul si a cerut si tutela+pensie alimentara...sincera sa fiu,chiar sunt ingrijorata ca un biet copil dupa ce si-a pierdut tatal sa fie incredintat unei mame nepasatoare si sa-si schimbe si domiciuliu(ar trebui sa se mute in spania).cred ca nu ar fi deloc bine pentru el sa schimbe deodata ambientul ,suferind in acelasi timp o pierdere imensa.