avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor avans
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

avans

Am organizat revelionul si am cerut avans 80 de lei /persoana. 2 persoane au trimis 160 de lei si din motive personale nu au mai putut participa la revelion. Acestia pretind sa le returnez avansul. Cum e corect in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: anelice , utilizator 16:18, 3 Februarie 2011
a existat un contract ceva sau a fost doar o intelegere verbala.....in cele mai multe cazuri acesti bani sunt pierduti .
A fost pe cale verbala. Pe incredere.
Nu au beneficiat de servicii asa ca normal ar fi sa le returnati avansul mai cu seama ca totul a fost verbal deci pe prietenie. Dati dovada de prietenie adevarata.
Nu sunt prieteni.Sunt doar niste persoane de umplere
Am inchiriat o cabana pentru 14 persoane pentru revelion numai ca eram doar 12. Asa ca eu am postat un anunt pe messenger pentru persoanele care doreau sa vina la revelion. Au fost aceste 2 persoane care mi-au trimis avansu, (persoane pe care nu le cunosteam nici acum nu le cunosc am vorbit doar la telefon) si cum am scris mai sus nu au mai putut veni, iar acum acestia pretind sa le restitui avansu. Eu asa stiu ca atunci cand platesti un avans il pierzi atunci cand nu mai doresti ceva. . Avansu e ca si o asigurare. In concluzie eu consider ca acei bani sunt pierduti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans inchiriere cabana anelice anelice Am inchiriat o cabana pentru 14 persoane pentru revelion numai ca eram doar 12. Asa ca eu am postat un anunt pe messenger pentru persoanele care doreau sa vina ... (vezi toată discuția)
Agentie turism. pot apela in cazul descris mai jos la anpc sau la o alta institutie? dandinu dandinu Salutare, In primul rand imi cer scuze, probabil nu am postat intrebarea in categoria care trebuie. Impreuna cu un grup de prieteni am platit avansul ... (vezi toată discuția)
Inselaciunea ric_85 ric_85 In decembrie numitul X, a depus un anunt in ziar prin care arata ca are de inchiriat o cabana. A fost sunat de y si a primit un avans in suma de 300 de euro. A ... (vezi toată discuția)