buna seara,
am cumparat un apartament intr-un ansamblu rezidential nou, apartamentul este cumparat de la un investitor, deci nu direct de la dezvoltator.
In cvc incheiat intre dezvoltator si investitor este trecuta urmatoarea clauza "Partile agreaza ca dupa momentul finalizarii proiectului si stabilirii de catre vanzator a cotei indivizedin Terenul aferent proiectului(alei de acces si spatii verzi) care face parte din terenul intravilan lotul 14-alei de acces si parcari supraterane, cu nr. cadastral4606/1/14,proportionala cu suprafata totala a unitatilor individuale acesta cota se va transmite in proprietatea cumparatorului ,vanzatorul si cumpatratorul obligandu-se sa semneze actele relevante de indata ce acest lucru va fi posibil, pe baza unei notificari transmise de vanzator cumparatorului ca transferul dreptului de proprietate asupra cotelor indivize identificate mai sus poatefi efectuat,fara ca Pretul imobilelor definite prin prezentul contract sa se modifice.["/b]Intrebarea mea e , eu necumparand direct de la dezvoltator ci de la acest investitor, iar in cvc dintre mine si investitor nu se face referire la aceasta cota indiviza aferenta terenului din cadrul ansamblului rezidential , cine ar trebui sa ma notifice pentru transmiterea acestei cote in posesia mea,dezvoltatorul proiectului sau investitorul? Investitorul imi spune ca dezvoltatorul ma va contacta, deoarece el nu mai are in proprietate apartamentul si nu i se mai poate transmite aceasta cota indiviza....as putea avea probleme ca acesta cota sa nu imi fie transmisa in mod gratuit daca nu e specificata nici o clauza in legatura cu acesta cota in cvc dintre mine si investitor?va multumesc anticipat tuturor,alina
multumesc pentru raspuns ! Dreptul de proprietate asupra apartamentului respectiv impreuna cu cota indiviza din spatiile de folosinta comuna ale cladirii B2 si cota indiviza din terenul aferent cladiriiB2 (dar se refera la terenul de sub bloc). Asa este inscris si in CF nedefinitiva.
anasamblul are mai multe blocuri, respectiv 11, si inteleg ca dupa finalizarea proiectului, se va transmite si cota din lotul 14,respectiv alei de acces si spatii verzi .despre acesta cota eu nu am nici o referire in cvc.
In cvc incheiat intre dezvolatator si investitor se face referire la acesta cota, precum si la transmiterea ei, am citat la prima postare continutul exact al clauzei.
multumesc
Pentru linistea d-voastra, faceti un act aditional la notariat cu cel de la care ati cumparat , pentru aceasta cota indiviza.Dupa aceea ,fiind in interesul d-voastra, luati legatura cu "dezvoltatorul" si comunicati-i ca sunteti noul proprietar, dati-i un nr.de telefon sau o adresa ,pt.a va putea contacta in momentul cand se va termina treaba.Aceasta cota parte, este o cota ideala-in sensul ca nu este delimitata fizic-de aici-pana aici(pentruca nu se poate) deci in nici un caz nu ati ramane fara ea(dar cel de la care ati cumparat ,poate sa o vanda alcuiva)Asa ca insistati si faceti actul aditional la notariat.
multumesc de sugestie,inteleg perfect ce imi spuneti dvs, la asta m-am gandit si eu insa investitorul spune ca ap. respectiv nu mai e in proprietatea lui, ceea ce e logic de moment ce l-am cumparat eu, iar acesta cota indiviza este in proprietatea dezvoltatorului(asa reiese si din cvc dezv-investitor, am postat clauza in primul mesaj) El sustine ca atunci cand se vor termina lucrarile Dezvolatatorul ne va chema pe toti proprietarii pentru semnarea unui cvc de transmitere a acestora cu titlu gratuit ,nu pe el... aici imi e mie neclar....ar putea sa il cheme pe el desi nu mai e proprietar? totodata,dupa parerea mea, investitorul nu cred ca ar fi interesat sa i se transmita acesta cota,de moment ce nu te poti folosi de ea, plus ca ar mai plati si impozit,dar intreb daca este posibil ca dezvoltatorul sa nu mi-o transmita mie cu titlu gratuit .