avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea in treapta, interzisa in 2011?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea in treapta, interzisa in 2011?

Vreau sa ma lamuriti daca in anul 2011 s-a interzis dreptul la promovare in grad. Am vechime de 2 ani in acelasi grad de salarizare , respectiv inspector asistent treapta I, un salar de 955 lei brut, iar din cate stiam eu la 2 ani aveam dreptul la o promovare, insa contabila sustine ca nu se poate mari nici un salar, cu toate ca era prevazut inca din 2010 si transmis la ANFP, deoarece fiind inghetate salariile la nivelul lunii octombrie 2010 , nu este legal. Cum pot fi asa mari diferente intre salarii, la functionarii publici ?!? Nu este angajat pe venituri, asa ca de 7 ani, ma ocup si de casierie si de calculul si inregistrarea impozitelor, inmatricularilor auto, si alte activitati colaterale, este normal ?!?
Multumesc, astept un raspuns pertinent din partea dvs !
Cel mai recent răspuns: calauz , utilizator 15:05, 3 Februarie 2011
Ce stii tu este promovarea in treapta care de anul acesta nu mai este valabila deoarece la functionarii publici de executie s-a desfiintat treapta. Promovarea in gradul profesional imediat urmator sau superior celui detinut are loc in conformitate cu prevederile art. 64 din Legea 188/1999 rep. si modificata
(1) Promovarea este modalitatea de dezvoltare a carierei prin ocuparea unei functii publice superioare.
(2) Promovarea in functia publica de executie in gradul profesional imediat superior celui detinut de functionarul public se face prin concurs sau examen, organizat semestrial de catre autoritatile si institutiile publice, prin transformarea postului ocupat de functionarul public ca urmare a promovarii concursului sau examenului. Fisa postului functionarului public care a promovat in functia publica se completeaza cu noi atributii si responsabilitati sau, dupa caz, prin cresterea gradului de complexitate a atributiilor exercitate.
-----------
Alin. (2) al art. 64 a fost modificat de pct. 7 al art. I din LEGEA nr. 140 din 7 iulie 2010, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 8 iulie 2010.

ART. 65
(1) Concursul sau examenul de promovare in gradul profesional se organizeaza de autoritatea sau institutia publica, in limita functiilor publice rezervate promovarii, cu incadrarea in fondurile bugetare alocate.
-----------
Alin. (1) al art. 65 a fost modificat de pct. 8 al art. I din LEGEA nr. 140 din 7 iulie 2010, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 8 iulie 2010.

(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare in gradul profesional imediat superior celui detinut, functionarul public trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa aiba cel putin 3 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
-------------
Lit. b) a alin. (2) al art. 65 a fost abrogata de pct. 2 al art. 41 din LEGEA-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010 publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 877 din 28 decembrie 2010.

c) sa fi obtinut cel putin calificativul "bine" la evaluarea anuala a performantelor individuale in ultimii 2 ani calendaristici;
d) sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi.
-----------
Alin. (2) al art. 65 a fost modificat de pct. 8 al art. I din LEGEA nr. 140 din 7 iulie 2010, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 8 iulie 2010.

(3) Functionarii publici care nu indeplinesc conditiile de vechime prevazute pentru promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut pot participa la concursul organizat, in conditiile legii, in vederea promovarii rapide in functia publica*).
(4) Prevederile art. 58 alin. (2) si (3) se aplica in mod corespunzator.
-----------
Alin. (4) al art. 65 a fost introdus de pct. 9 al art. I din LEGEA nr. 140 din 7 iulie 2010, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 8 iulie 2010.
-----------
D-na, d-soara, CORBEANCA, multumesc, ai fost foarte draguta sa-mi raspunzi, rapid si la obiect, o sa mai apelez la ''serviciile dvs.'' sunt de un real ajutor, la cei care din pacate nu prea mai studiem legile.Oricum imi pare rusinos de mic salarul de baza de 955 lei.:sorry:
Promovarea rapida cred ca se refera si la studiile de masterat, insa anul trecut cand mi-am depus cererea de promovare avand studii de master in domeniu, mi s-a refuzat aprobarea de la RU, pe motiv ca nu erau organizate de catre institutie cursurile, asa ca mi s-a respins cererea . Asa ca nu mi s-au luat in considerare 2 ani de master in audit financiar, cu toate ca imi sunt de un real folos cele invatate la serviciu. Ideea este ca nu ma pot obisnui cu asemenea salar de mizerie, vorbesc si cu alti colegi de la alte institutii publice si fiecare are alt salar pe aceeasi functie , numai in Romania putem sa avem asemenea interpretari pe aceasi tema.X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de evaluare, promovare madeleine radu madeleine radu buna ziua am mai multe neclaritati referitoare la fisele de evaluare pentru functionarii publici 1. daca functionarul evaluat refuza sa semneze evaluarea, ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad CAMO CAMO Buna ziua.Vreau de la inceput sa va rog sa ma iertati daca o sa va plictisesc cu insiruirea datelor de mai jos dar sunt sigura ca mi s-a facut o nedreptate si ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionar public andreea pad andreea pad Buna ziua! Sunt referent III, principal 2 si timp de aproape 1an si jumatate, pe lana efectuarea atributiilor aferente postului meu am tinul locul si unei ... (vezi toată discuția)