avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Procedura de evaluare, promovare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Procedura de evaluare, promovare

buna ziua
am mai multe neclaritati referitoare la fisele de evaluare pentru functionarii publici
1. daca functionarul evaluat refuza sa semneze evaluarea, consemnand acest aspect si motivele in rubrica "comentariile functionarului public evaluat" ce se intampla?
2 daca 2 ani la rand functionarul a primit calificativul "bine" acesta, nu mai are dreptul sa avanseze in treapta?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 19:33, 2 Februarie 2012
Eu stiu ca nu mai sunt trepte.
Art. 65
(1) Examenul de promovare in gradul profesional se organizeaza de autoritatea sau institutia publica, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in limita functiilor publice rezervate promovarii, cu incadrarea in fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la examenul de promovare in gradul profesional imediat superior celui detinut, functionarul public trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa aiba cel putin 4 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
b) sa aiba cel putin 2 ani vechime in treapta de salarizare din care avanseaza;
c) sa fi obtinut cel putin calificativul „bine“ la evaluarea performantelor individuale in ultimii 2 ani;
d) sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi.
(3) Functionarii publici care nu indeplinesc conditiile de vechime prevazute pentru promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut pot participa la concursul organizat, in conditiile legii, in vederea promovarii rapide in functia publica.


Alin. (2) al art. 64 a fost modificat de pct. 7 al art. I din LEGEA nr. 140 din 7 iulie 2010, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 8 iulie 2010.

ART. 65
(1) Concursul sau examenul de promovare in gradul profesional se organizeaza de autoritatea sau institutia publica, in limita functiilor publice rezervate promovarii, cu incadrarea in fondurile bugetare alocate.
-----------
Alin. (1) al art. 65 a fost modificat de pct. 8 al art. I din LEGEA nr. 140 din 7 iulie 2010, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 8 iulie 2010.

(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare in gradul profesional imediat superior celui detinut, functionarul public trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa aiba cel putin 3 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
-------------
Lit. b) a alin. (2) al art. 65 a fost abrogata de pct. 2 al art. 41 din LEGEA-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010 publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 877 din 28 decembrie 2010.

c) sa fi obtinut cel putin calificativul "bine" la evaluarea anuala a performantelor individuale in ultimii 2 ani calendaristici;
d) sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi.
-----------
Alin. (2) al art. 65 a fost modificat de pct. 8 al art. I din LEGEA nr. 140 din 7 iulie 2010, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 8 iulie 2010.

(3) Functionarii publici care nu indeplinesc conditiile de vechime prevazute pentru promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut pot participa la concursul organizat, in conditiile legii, in vederea promovarii rapide in functia publica*).
(4) Prevederile art. 58 alin. (2) si (3) se aplica in mod corespunzator.
-----------
Alin. (4) al art. 65 a fost introdus de pct. 9 al art. I din LEGEA nr. 140 din 7 iulie 2010, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 8 iulie 2010.
-----------

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in treapta, interzisa in 2011? calauz calauz Vreau sa ma lamuriti daca in anul 2011 s-a interzis dreptul la promovare in grad. Am vechime de 2 ani in acelasi grad de salarizare , respectiv inspector ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad cipanu cipanu pana la ce data se organizeaza examenul de promovare in grad? se poate organiza in luna septembrie ac daca indeplineste conditiile de promovare? (vezi toată discuția)
Salarizare functionar public andreea pad andreea pad Buna ziua! Sunt referent III, principal 2 si timp de aproape 1an si jumatate, pe lana efectuarea atributiilor aferente postului meu am tinul locul si unei ... (vezi toată discuția)