avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cum se poate verifica existenta unui brevet de ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cum se poate verifica existenta unui brevet de inventie?

As vrea sa stiu daca pe numele unei persoane a fost scos un brevet de inventie. Pot verifica asta online, cumva, fara a face vreo solicitare celor de la OSIM? Si in al doilea rand, brevetul de inventie confera protectie numai pe teritoriul Romaniei sau in toata lumea?
Cel mai recent răspuns: Mioara Radulescu , Consultant proprietate industriala 16:44, 22 Februarie 2011
Buna seara,

puteti verifica numai in cazul in care brevetul a fost publicat. Pana la publicare nu puteti vedea nimic.

Depinde de brevet- brevet national are efect numai in Romania;
-brevet european are efect in tarile in care acesta se valideaza, tari care sunt membre ale conventiei brevetului european;
-brevet international are efect in tarile in care s-au deschis fazele nationale, membre la tratatul de cooperare in domeniul brevetelor (PCT)
E vreo metoda de a afla online, daca o anumita persoana are brevet de inventie valabil numai in Romania, sau in Europa, sau international? Ca inventia lui sigur este brevetata. As vrea insa sa-i stiu exact acoperirea protectiei oferita de brevet.
ptr PCTuri: [ link extern ]
ptr nationale la OSIM: [ link extern ]
ptr brevet european: [ link extern ]

Atentie- se pot vedea numai brevetele publicate
Apare inregistrat la OSIM. La PCT-uri nu apare nimic, cand am dat cautare dupa numele inventatorului. La espacenet.com, mi-a aparut dar acelasi brevet care apare inregistrat si la OSIM. Ce sa inteleg din asta? Ca e protejat la noi in tara, inteleg, dar in restul Europei, dar in afara Europei?
este posibil sa fie un brevet national care a fost depus si la EPO ca brevet european.

in legatura cu protectia, din datele furnizate nu va pot spune nimic- este posibil sa fie inca in procedura in fata OSIM si OEB.

atentie- brevetul european este guvernat de Conventia brevetului european si nu de dreptul european, conventie semnata de anumite tari dintre care unele nu sunt membre UE . Tarile membre se pot gasi la adresa [ link extern ]

Brevetul european odata acordat, are efect la nivel national (si nu comunitar) in tarile in care s-a facut validarea.

ptr a va da mai multe detalii, ar trebui sa stiu nr de brevet (cerere).

Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
edipav, utilizator

Alte discuții în legătură

Idee joc online brandon5 brandon5 Buna ziua. Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international. Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)
Patent de inventie lowincome2008 lowincome2008 Sunt posesorul unui brevet de inventie patentat in Romania. As putea sa-l cesionez in strainatate daca mi-as gasi un potential cumparator? Nu cumva firmele ... (vezi toată discuția)
Cum legalizez o idee? Catadaniels Catadaniels Cum pot sa obtin drepturi de autor asupra unei ideei? Am o ideea privitoare la telefoanele mobile.Mi-am facut temele ideea nu a fost pusa in practica inca. ... (vezi toată discuția)