avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... patent de inventie
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

patent de inventie

Sunt posesorul unui brevet de inventie patentat in Romania. As putea sa-l cesionez in strainatate daca mi-as gasi un potential cumparator? Nu cumva firmele straine accepta numai patente care au protectie si pentru zona in care se afla ele?
il puteti cesiona unei firme straine in cazul in care aceasta are interes ca brevetul dvs sa nu fie incalcat in Romania.

in cazul in care firma straina are interes in alte piete, nu este interesata de brevetul dvs.

In general inventatorii romani protejeaza numai in Romania din lipsa de bani, astfel incat protectia se rezuma la Romania, care din pacate este o piata lipsita de interes .
Deoarece inventia Dumneavoastra are protectie numai in Romania( desigur numai daca ati achitat taxa anuala), o persoana straina care cunaoste mai bine legislatia in domeniul brevetelor, va controla acest unic drept exclusiv in Romania inainte de a cumpara brevetul de la Dumneavoastra. Daca va fi interesat sa aplice inventia din brevetul Dumneavoastra in Romania, va va solicita cesiunea si probabil in acest caz va trebui sa faceti mai intai o evaluare a brevetului cu ajutorul unui specialist. Rezultatul evaluari va fi singurul motiv credibil pentru pretul care il veti cere pentru cesiune.
Daca strainul este interesat sa foloseasca inventia in afara Romaniei, va va aplica inventia in orice stat fara sa va ceara nici o permisiune, deoarece Dumneavoastra nu detineti drept exclusiv asupra inventiei in alte state.
Ce tare ! Tre' sa achitam taxe si pentru ca am intregistrat brevete ? Si mai e si anuala ?
@lowincome2008, puteti lua in calcul si brevetarea în străinătate:
"Brevetarea în străinătate a invenţiilor create de persoane fizice române pe teritoriul României se face numai după înregistrarea cererii de brevet de invenţie la OSIM (art.41 din lege). Daca sunteţi interesat să protejaţi soluţia tehnică din cererea dvs. de brevet şi în străinătate este necesar ca în termen de 12 luni de la data depozitului, (data de prioritate conform Convenţiei de la Paris) şi în conformitate cu art.20 si 21 din Legea 64/91, să solicitaţi mai întâi eliberarea unui certificat de prioritate. În baza acestei priorităţi puteţi depune cereri naţionale direct la oficiile ţărilor în care doriţi protecţie, sau o cerere internaţională depusă prin OSIM, ca oficiu receptor, fie la biroul Organizaţiei Europene de Brevet (OEB), fie la cel al Tratatului de Cooperare în domeniul Brevetelor (PCT). Completarea cererii de brevet pentru aceasta fază internaţională (OEB sau PCT) se poate face şi la Serviciul Examinare Preliminară. România fiind membru al Convenţiei Brevetului European puteţi depune cererea dvs. şi direct la OEB. "
Sursa:[ link extern ]

Amintesc participantilor la aceasta discutie:
" 2.4. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, si sa aduca un plus de valoare discutiei. Desigur ca, in mod inevitabil, raspunsurile vor contine o doza de subiectivism datorata interpretarii sau practicii proprii, insa ne-am dori sa nu sustii pozitii categorice fara sa aduci argumente in acest sens (de exemplu: „Cota de participare la profit a salariatilor este considerata venit asimilat salariului?” „Da”).

2.5. Mesajele off-topic trebuie evitate sau purtate prin intermediul mesajelor private."

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/tag...
Va rog sa-mi raspundeti, daca se poate, la o intrebare legata de raspunsul dumneavoastra din 3 martie. Ce inseamna a incalca un brevet de inventie in Romania, din moment ce brevetele de inventie sunt protejate daca se platesc taxele anuale respective.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Idee joc online brandon5 brandon5 Buna ziua. Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international. Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)
Acord de nedivulgare a informatiilor si de confidentialitate alinatr alinatr Este sigur sa semnez cu cineva un Acord de nedivulgare a informatiilor si de confidentialitate ? adica ce se poate intampla daca divulga sau fura informatiile? ... (vezi toată discuția)
Cum se poate verifica existenta unui brevet de inventie? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic As vrea sa stiu daca pe numele unei persoane a fost scos un brevet de inventie. Pot verifica asta online, cumva, fara a face vreo solicitare celor de la OSIM? ... (vezi toată discuția)