avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativa de omor sau vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativa de omor sau vatamare corporala

Buna , am o mare nelamurire si as vrea sa cer si sfatul unor profesionisti . Sa incep cu inceputul in urma cu un an ma aflam de servici ca agent de paza intr-un club la un moment dat 4 persoane in stare avansata de ebrietate au intrat in club si au inceput sa adreseze injurii personalului si clientilor impreuna cu patronul clubului am considerat ca cel mai bine e sa anuntam organele legii intre timp am reusit sai scoatem din club in timp ce ne aflam afara unul dintre ei a incercat sa ma loveasca moment in care mam ferit si iam aplicat o lovitura de pumn speriat ca cineva a a strigat ca are cutit cazand jos dupa lovitura aplicata sa lovit in zona capului moment in care ceilalti 3 prieteni ai lui au inercat sa sara pe mine am fost ajutat de catre fratele meu si inca 2 prieteni unul dintre ei avand o bata rupta dintrun gard ...in fine dupa exact 5 zile sant chemat la procuratura sa dau o declaratie de unde am fost retinut pe o perioada de 24 de ore urmand sa fiu prezentata tribunalului in vederea arestarii preventive pe 29 de zile unde a fost aprobata cererea procurorului au uramt 9 luni si o zi de arest pt urmatoarele infractiuni : tent de omor calificat,port ilegal de arma alba ,ultraj si vatamare corporala de mentionat este faptul ca mi sa mentinut tentativa de omor chiar daca doua institute de medicina legala le au emis un certificat unuia dintre ie cu 35-40 zile si celui lovit la cap 50-55 zile cu mentiunea ca viata nu ia fost pusa in primejdie in momentul de fata ma aflu pe judecata de fond au fost audiat toti cei 15 martori din rechizitoriu nici unul dintre ei in afara de partea vatamata nu au spus ca eu las fi lovit cu o bata inclusiv partiile vatamate au dat 3 declaratii una spunand ca au fost loviti peste picioare alta peste spate si a trei abia au spus ca au fost loviti in cap Mai vreau sa adaug ca dupa consumarea incidentului personal am sunat la ambulanta si iam dat primul ajutor spalandul cu apa lucru declarat si de catre martori am depus si la dosar listingul cu convorbirea telefonica . Ce ma nelamureste pe mine este cum mi se mentine in continuare tentativa de omor cand reiese clar ca nu iam pus viata in pericol si consider eu ca nu am avut nici intentia sa il omor din moment ce de pe tel meu sa sunat la salvare si iam dat primul ajutor . Sper sa ma lamuriti dumneavoastra si va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 19:02, 22 Martie 2011
Doamne fereste tara de prosti...numai la noi se poate intampla asa ceva...dar stau si ma intreb,nu sunt inca in domeniu,cu toate ca am terminat dreptul,nu s-a pus deloc in discutie legitima aparare,pentru ca tu practic asta faceai.uite...am dat un copy...Este in stare de legitima aparare acela care savarseste fapta pentru a inlatura un atac material, direct, imediat si injust indreptat impotriva sa, a altuia sau a unui interes public si pune in pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul public.
Este de asemenea in legitima aparare si acela care din cauza tulburarii sau a temerii a depasit limitele unei aparari proportionale cu gravitatea pericolului si cu imprejurarile in care s-au comis.
eu sper sa se faca dreptatea.-..
Numai in tara asta de rahat se pot face asemena lucruri . Sa mai adaug ca la fratele meu si la cei doi prieteni sant cercetati pt vatamare corporala doar eu sant pt tentativa de omor de unde pana unde au ajuns procurorii la concluzia ca eu las fi lovit mai tare nu stiu cu toate ca nu sa gasit absolut nici o bata la locul faptei . Pur si simplu am crezut ca imi pierd mintiile cand vedeam cata nedreptate poate sa existe in justitia din romania.
Inteleg ca inca va judecati in fond.
In urma administrarii probatoriilor ar trebui pusa in discutie schimbarea de incadrare juridica.
Avocatul ala pe care-l aveti (musai aveti unul tinand cont de infractiunea pentru care sunteti judecat) nu v-a explicat asta?
De adaugat e si ca la un moment dat unul dintre cei 3 avocati angajati mau prostit si de iam dat 5000 de euro unuia dintre ei sa isi retraga plangerea si totusi a ramas fapta si eu cu banii dati si timpul petrecut in puscarie mai rau e ca la terminarea procesului daca nu mi se schimba incadrarea ma mai pot si intoarce inapoi .
Neajungand la nici o concluzie procuroarea ca cica nimeni nu a vazut nimica concret a mai cerut audierea unor martori iar dupa aceea urmeaza sa fac o cerere pt schimbarea incadrari juridice:(

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor sau lovire si alte violente madalinaflo madalinaflo fapta de a lovi cu un cutit in abdomen un bodyguard de la disco pt motivul ca ti-a cerut sa parasesti incinta c constituie mai exact? a fost doar o lovitura ... (vezi toată discuția)
Lovire iulianciolan iulianciolan lovirea cu pumnii si picioarele dupa care cu cutitul in zona toracica, este tentativa de omor? (vezi toată discuția)
Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala gepisan gepisan In urma unei altercatii verbale care a degenerat intro bataie cu mai multi \" actori\"la care am participat fiind chemat de un prieten disperat de injuriile ... (vezi toată discuția)