avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare banca-legea 288/2010 - comision rambursare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare banca-legea 288/2010 - comision rambursare anticipata

Am contract de credit la Volksbank pentru care am refuzat actul aditional propus in baza ordonantei 50/2010.
Acum doresc sa notific banca pentru a reveni la conditiile de dobanda din contractul initial, intrucat ei au modificat calcularea dobanzii in baza acordului tacit.

Daca fac aceasta notificare, inseamna ca mi se va aplica si comision de rambursare anticipata, asa cum era prevazut in contractul initial, sau acesta ramane 0?
Cel mai recent răspuns: adribb8 , utilizator 21:57, 8 Februarie 2011
50/.2010 se aplica contractelor nu se aplica contractelor in derulare
Permiteti-mi sa corectez Og 50 /2010 se aplica tuturor contractelor de credit noi sau in derulare. Dar legat de problema dvs, cf acestei ordonante, comisionul de rambursare anticipata se reglementeaza ca fiind 0% in cazul contractelor de credit cu dobanda variabila (adica legata la x-bor, ROBOR, EURIBOR, LIBOR + marja bancii), si poate fi maxim 1% in cazul creditelor cu dobanda fixa.
Adica dupa ce cititi contractul si vedeti ce tip de dobada aveti fixa, sau variabila, veti vedea ce com de rambursare anticipata vi se aplica, 0% sau 1%. Va recomand sa cititi ordonanta nu e lunga si e destul de clara.
Seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)
Calcul procent dobanda curenta LAZAR GELU LAZAR GELU CALCUL REPREZENTANT BANCPOST AZI 22 SEPTEMBRIE 2010 AM FOST LA SEDIUL BANCPOST SUCURSALA GORJULUI PENTRU A RIDICA NOUL DESFASURATOR DUPA APLICAREA OUG ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 logodnica logodnica Buna ziua, In articoul din WALL-STREET publicat in 03.09.2010, dl. Cristian Radu – Director Directie Managementul Retelei din cadrul Volksbank a ... (vezi toată discuția)